Antena 3 CNN Externe Bilanţul atacului la mallul din Nairobi este de 67 de morţi

Bilanţul atacului la mallul din Nairobi este de 67 de morţi

Bilanţul atacului la mallul din Nairobi este de 67 de morţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    24 Sep 2013   •   22:19

Bilanţul incidentelor armate care au avut loc într-un centru comercial din Nairobi este de 67 de morţi, dintre care 61 de civili şi şase agenţi ai forţelor de ordine, anunţă preşedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, citat de AFP.
   
Operaţiunea forţelor de ordine împotriva militanţilor islamişti care au comis atacul într-un centru comercial din Nairobi s-a încheiat, a declarat, la Adunarea Generală a ONU, Uhuru Kanyatta, precizând că pierderile suferite sunt "imense".

Mărturii cutremurătoare din infernul trăit de ostaticii din Nairobi. O româncă povesteşte: "Ne-am baricadat într-o bancă. Un bărbat a fost împuşcat în CAP"
   
"I-am umilit şi învins pe agresori", a declarat preşedintele Kenyei, precizând că cinci "terorişti" au fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine, iar 11 suspecţi sunt în detenţie.
   
"Am declarat trei zile de doliu naţional începând de miercuri", a continuat preşedintele.
   
"Aceşti laşi şi liderii lor vor fi aduşi în faţa justiţiei. Informaţiile serviciilor de securitate sugerează că o britanică şi doi sau trei cetăţeni americani sunt implicaţi în atac. (...) Nu putem confirma detaliile, dar experţii vor stabili naţionalităţile teroriştilor", a spus preşedintele.

×
Subiecte în articol: Nairobi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close