Antena 3 CNN Externe Bilanţul cutremurului din Noua Zeelandă: Zeci de răniţi şi pagube de peste un miliard de euro (VIDEO)

Bilanţul cutremurului din Noua Zeelandă: Zeci de răniţi şi pagube de peste un miliard de euro (VIDEO)

Bilanţul cutremurului din Noua Zeelandă: Zeci de răniţi şi pagube de peste un miliard de euro (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
04 Sep 2010   •   16:01

Zeci de răniţi şi pagube de peste un miliard de euro. Asta a lăsat în urmă seismul cu magnitudinea 7 care a lovit, vineri, Noua Zeelandă. Seismul a fost unul dintre cele mai violente din istoria acestei ţări.

Sute de clădiri au fost distruse sau grav avariate în urma seismului cu magnitudinea 7. Mii de neo-zeelandezi au ieşit panicaţi din locuinţe şi au descoperit străzi pline de cioburi de sticlă şi resturi, în urma prăbuşirii faţadelor unor clădiri.

Mai multe maşini erau zdrobite, câteva poduri s-au prăbuşit şi conductele de gaze au fost rupte în mai multe locuri. Mai mult, o jumătate din oraş a rămas fără energie electrică.

Doi bărbaţi au fost grav răniţi, iar mai mulţi oameni au răni uşoare. 

Pagubele materiale sunt considerabile şi se pare că vor depăşi un miliard de euro. Cutremurul, al cărui epicentru a fost localizat la o adâncime de 16,1 kilometri, a atins o zonă situată la 30 de kilometri nord-vest de Christianchurch, oraş cu 340.000 de locuitori.

Seismul este unul dintre cele mai puternice din istoria Noii Zeelande, ţară afectată de circa 15.000 de cutremure anual.



Antena 3

×
Subiecte în articol: cutremur pagube victime raniti Noua Zeelanda
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close