Antena 3 CNN Externe Bilanţul protestelor de la Atena: Peste 54 de răniţi, 45 de clădiri avariate şi 67 de persoane arestate

Bilanţul protestelor de la Atena: Peste 54 de răniţi, 45 de clădiri avariate şi 67 de persoane arestate

Bilanţul protestelor de la Atena: Peste 54 de răniţi, 45 de clădiri avariate şi 67 de persoane arestate
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    13 Feb 2012   •   09:08
Update 14.00 - Cel puţin 45 de clădiri au fost avariate total sau parţial de incendiile de origine criminală de la Atena, din timpul protestelor violente de duminică seara, iar 67 de persoane au fost arestate, potrivit datelor oficiale, informează AFP.


Cel puţin 54 de persoane au fost rănite duminică seara în centrul Atenei, unde s-au înregistrat aproximativ 40 de focare de incendii şi peste zece clădiri au fost distruse de flăcări, informează Mediafax.

Incidentele au avut loc în contextul votului din Parlament asupra unui nou set de măsuri de austeritate, contestate puternic prin manifestaţii de amploare.

La Atena, Ministerul Sănătăţii a menţionat rănirea a 54 de persoane.

Manifestaţii violente care au reunit 80.000 de persoane la Atena, potrivit poliţiei, au incendiat capitala greacă, unde s-au înregistrat circa 40 de focare de incendii la clădiri sau echipamente din centru, conform unui comunicat al Ministerului pentru Protecţia Cetăţeanului.

Tot la Atena, peste zece clădiri, goale, erau cuprinse de flăcări duminică seara în centrul Atenei, majoritatea incendiate cu cocteiluri Molotov lansate în cursul manifestaţiilor împotriva măsurilor de austeritate.

La Salonic, manifestaţiile au reunit 20.000 de persoane, iar poliţia a anunţat că şase bănci au fost avariate.

Incidentele au început încă de la debutul protestului, în momentul în care un grup de contestatari adunaţi în faţa Parlamentului a exercitat presiuni asupra unui important cordon de poliţie dispus în jurul clădirii. Poliţia a ripostat imediat, utilizând gaze lacrimogene.

Antonis Samaras, preşedintele Noii Democraţii (dreapta), reprezentată în Guvernul de coaliţie, a îndemnat deputaţii să voteze pachetul de măsuri ce prevăd împrumuturi publice în valoare de 130 de miliarde de euro şi o reducere a creanţelor prin ştergerea unor datorii în valoare de 100 de miliarde de euro în schimbul unui set de prevederi ce reduc nivelul de viaţă al grecilor, un moment "determinant şi crucial" în istoria ţării.


×
Subiecte în articol: atena Grecia proteste raniti incendii datorii bani
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close