Antena 3 CNN Externe Bolivia. Lupte de stradă la un miting electoral organizat de preşedintele Evo Morales

Bolivia. Lupte de stradă la un miting electoral organizat de preşedintele Evo Morales

Bolivia. Lupte de stradă la un miting electoral organizat de preşedintele Evo Morales
Sursa foto: Evo Morales
14 Noi 2009   •   12:50

Violenţa este la ordinea zilei în campania pentru alegerile prezidenţiale din Bolivia, chiar dacă actualul şef al statului, Evo Morales, este aproape sigur că va câştiga un nou mandat. Într-un oraş controlat de opoziţie, un miting al simpatizanţilor lui Morales s-a încheiat cu lupte de stradă şi mai mulţi răniţi.

Nimeni nu ştie precis cum au început confruntările. Presa favorabilă guvernului spune că partizanii opoziţiei au întrerupt mitingul la care urma să ia cuvântul vicepreşedintele republicii. Protestatarii, în majoritate studenţi, au distrus scena şi instalaţia de sunet, cărora le-au dat foc în mijlocul străzii.

Ziarele locale, care iau partea opoziţiei, afirmă, dimpotrivă, că participanţii la miting au deschis ostilităţile, atacându-i pe studenţi cu pietre şi scaune. În cele din urmă, a intervenit poliţia, care a folosit gaze lacrimogene pentru a-i trimite acasă pe combatanţi. Nimeni nu a fost arestat, dar câţiva oameni sunt răniţi iar pagubele sunt considerabile.

Potrivit sondajelor, preşedintele Morales ar putea câştiga alegerile chiar din primul tur, la 6 decembrie. Santa Cruz este, însă, un bastion al opoziţiei unde Morales nu este foarte popular. Localnicii sunt, în majoritate, de origine europeană, în timp ce Morales este indigen. În plus, preşedintele doreşte să folosească venitul din vânzarea gazelor naturale, extrase din provincia Santa Cruz, pentru ajutarea săracilor din alte părţi ale ţării.

Antena 3

×
Subiecte în articol: evo morales
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close