Antena 3 CNN Externe O bombă de 225 kg s-a desprins de un avion de luptă F-16 și a căzut într-o bază americană. Autoritățile au intervenit imediat

O bombă de 225 kg s-a desprins de un avion de luptă F-16 și a căzut într-o bază americană. Autoritățile au intervenit imediat

Un incident grav și neobișnuit s-a produs la o bază militară americană din statul Florida, relatează presa de peste Ocean.

O bombă de 225 kg s-a desprins de un avion de luptă F-16 și a căzut într-o bază americană. Autoritățile au intervenit imediat
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2021   •   12:30

Homestead Air Reserve Base (HARB) a fost evacuată miercuri noaptea după ce o bombă de 225 de kilograme s-a desprins dintr-un avion de vânătoare de tip F-16.

Incidentul s-a produs în timp ce aparatul se afla încă la sol, a declarat o sursă la curent cu situația, citată de publicația Miami Herald.

Conform sursei citate, bomba s-a rostogolit într-o zonă în care erau depozitate alte dispozitive explozive.

O echipă de geniști a fost trimisă la fața locului.

Pe contul Twitter al HARB a fost postat un mesaj conform căruia evacuarea bazei a avut loc în urma unui "incident cu muniție defectă".

Tyler Grimes, un responsabil HARB, le-a cerut civililor și localnicilor să evite zona.

Poliția comitatului Miami-Dade le-a cerut, de asemenea, locuitorilor din zonă să rămână în case.

Ulterior postării inițiale pe contul HARB, un nou mesaj a precizat că situația este sub control și că nimeni nu a fost rănit în incident.

Potrivit prezentării de pe contul său oficial, Homestead Air Reserve Base găzduiește aparate de vânătoare F-16 pregătite să intervină oriunde este necesar în lume.

Sursa: Agerpres

Foto: aparat militar F-16

×
Subiecte în articol: f-16
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close