Bombă în fața Ministerului Muncii din Atena

12 Dec 2016   •   11:14
Bombă în fața Ministerului Muncii din Atena

Poliția elenă a descoperit și apoi detonat un dispozitiv exploziv care a fost amplasat luni în fața sediului Ministerului Muncii, în centrul Atenei, au informat surse din cadrul poliției, după ce un cotidian a primit un pont cu privire la amplasarea unei bombe în zonă, informează Reuters.

Poliția a descoperit dispozitivul într-un rucsac proptit de obloanele ministerului, pe o arteră centrală din Atena. Acesta a fost unul dintre cele trei pachete suspecte pe care poliția le-a examinat la fața locului și apoi le-a distrus prin explozii controlate.

Anterior, o publicație elenă a primit un apel telefonic în care se atenționa cu privire la eminența unei explozii lângă ministerul menționat.

Deocamdată, nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru acest incident.

Astfel de atacuri nu sunt neobișnuite în Grecia, unde violența politică are o lungă istorie. Atacurile de anvergură mică au escaladat din 2010, când guvernul a adoptat prima dată măsuri de austeritate impopulare, în schimbul împrumuturilor de mai multe miliarde de euro de la Uniunea Europeană (UE) și Fondul Monetar Internațional (FMI).

 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close