Antena 3 CNN Externe Boris Johnson a pus mâna pe armă, alături de militarii ucraineni

Boris Johnson a pus mâna pe armă, alături de militarii ucraineni

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a participat la o ședință de instruire alături de membri ai forțelor armate ale Kievului.

Boris Johnson a pus mâna pe armă, alături de militarii ucraineni
Sursa foto: Twitter @BorisJohnson
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2022   •   11:55

Îmbrăcat în haine militare, Johnson a experimentat aruncarea cu grenada, s-a familiarizat cu un lansator de rachete anti-tanc și a tras cu o mitralieră grea.

Ședința militară la care a participat șeful guvernului de la Londra s-a desfășurat  în Comitatul Yorkshire, săptămâna aceasta, și face parte din efortul la care s-a angajat Marea Britanie pentru a-i instrui pe soldați ucraineni, ca parte a unui pachet de sprijin.

Imaginile, distribuite pe rețelele sociale, sunt însoțite de mesajul:

"Doresc să știți că poporul din Regatul Unit sprijină poporul Ucrainei și că suntem alături de voi în lupta pe care o duceți.  Și sunt absolut convins că puteți învinge și că veți învinge".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Johnson pleacă din funcția de premier după ce partidul său alege un nou lider

Johnson, care a demisionat, luna aceasta, din funcția de lider al Partidului Conservator și va pleca din fruntea guvernului odată cu alegerea noului lider, a precizat că s-a întâlnit cu aproximativ 400 de soldați ucraineni aflați la instruire în Marea Britanie.

"Instruirea militarilor ucraineni se adaugă investițiilor pe care le facem pentru a sprijini Ucraina cu armament", a menționat el.

Conform angajamentului britanic, 10.000 de militari ucraineni urmează să fie instruiți de Regatul Unit la fiecare 120 de zile.

Boris Johnson a precizat că Marea Britanie trimite, de asemenea, în Ucraina, 6.900 de arme anti-tanc și circa 120 de vehicule blindate.


 

×
Subiecte în articol: Boris Johnson militari ucraineni
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close