Antena 3 CNN Externe Boris Johnson, demisie pe muzica din Benny Hill | Cine este actorul celebru care a venit cu ideea

Boris Johnson, demisie pe muzica din Benny Hill | Cine este actorul celebru care a venit cu ideea

Demisia lui Boris Johnson din fruntea Partidului Conservator, insistența cu care a negociat să rămână prim-ministru și, în general, tot haosul politic din Marea Britanie din ultimele zile și-au găsit acompaniamentul considerat de mulți drept cel mai potrivit: tema muzicală din secvențele video ale regretatului comic Benny Hill.

Boris Johnson, demisie pe muzica din Benny Hill | Cine este actorul celebru care a venit cu ideea
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Iul 2022   •   18:09

Muzica asociată cu Benny Hill și cu umorul englezesc, în general, a răsunat în boxe, joi, în fața Parlamentului britanic, acolo unde corespondenții televiziunilor din Regatul Unit relatau evoluția situației politice la minut.

Astfel, știrile care au precedat demisia lui Johnson au fost însoțite de coloana sonoră menționată.

Responsabil cu muzica a fost cunoscutul activist Steven Bray, care și-a recăpătat recent instalația de sonorizare după ce anterior îi fusese confiscată de autorități în baza unor noi reglementări menite să reducă protestele "zgomotoase".

Însă alegerea muzicii i-a aparținut actorului Hugh Grant, care i-a solicitat lui Bray tema muzicală din Benny Hill într-un mesaj pe Twitter.

Bray a confirmat ulterior că starul din "Patru nunți și o înmormântare" a venit cu ideea iar el a fost de acord.

Mai mulți internauți au comentat că nu putea fi găsită o cortină muzicală mai potrivită pentru a relata finalul de carieră politică a lui Boris Johnson.

"Asta rezumă ultimele 48 de ore ale politicii din Marea Britanie", a scris un utilizator în timp ce un altul a punctat: "Este, presupun, o transmisie britanică perfect normală. Râzând cu lacrimi".

În continuare: tema muzicală din filmele cu Benny Hill, nealterată de relatările corespondenților de presă:

Boris Johnson a demisionat

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, joi, că decizia luată de membrii Partidului Conservator implică "un nou lider al formațiunii de guvernământ și un nou prim-ministru", menționând că va rămâne în funcție până la alegerea unui nou lider.

"E clar că voința Partidului Conservator cere să existe un nou lider al partidului și, prin urmare, un nou prim-ministru. Procesul alegerii unui nou lider trebuie să înceapă acum iar calendarul va fi anunțat săptămâna viitoare. Noului lider, oricine va fi, îi promit că îi voi acorda tot sprijinul pentru a ajuta poporul britanic să depășească aceste momente dificile (...) Sunt trist să renunț la cea mai bună slujbă din lume. Dar trebuie să mergem mai departe", a spus Johnson, în fața biroului din Downing Street nr. 10.

Într-o primă reacție la declarațiile lui Johnson, Secretarul britanic al Afacerilor Externe, Liz Truss, a scris pe Twitter:

"Premierul a luat decizia corectă. Sub conducerea lui Boris Johnson, guvernul a înregistrat multe realizări: a înfăptuit Brexitul, programul de vaccinare și sprijinul pentru Ucraina. Avem nevoie de liniște și unitate și trebuie să guvernăm până ce este ales un nou lider".

Cu puțin timp înainte de declarația publică, Johnson a numit un nou cabinet, după ce s-a confruntat în ultimele zile cu zeci de demisii din echipa sa guvernamentală.

×
Subiecte în articol: Benny Hill Boris Johnson
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close