Antena 3 CNN Externe Soția premierului britanic a născut o fetiță, în plin scandal politic legat de încălcarea regulilor COVID de către consilierii lui Boris Johnson

Soția premierului britanic a născut o fetiță, în plin scandal politic legat de încălcarea regulilor COVID de către consilierii lui Boris Johnson

Boris și Carrie Johnson au anunțat nașterea celui de-al doilea copil, relatează BBC.

Soția premierului britanic a născut o fetiță, în plin scandal politic legat de încălcarea regulilor COVID de către consilierii lui Boris Johnson
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    09 Dec 2021   •   12:51

Soția premierului britanic a adus pe lume, joi, o fetiță. Nașterea a avut loc într-un spital din Londra.

"Mama și copilul se simt bine. Cuplul dorește să mulțumească minunatei echipe de la maternitate pentru grija și sprijinul oferite", a declarat o purtătoare de cuvânt.

Cuplul s-a  căsătorit anul acesta, în luna mai și mai are un fiu, născut în aprilie 2020.

Carrie Johnson a anunțat în iulie că este însărcinată din nou, după un avort spontan suferit cu câteva luni înainte.

Naștere fetiței premierului îl surprinde pe Boris Johnson într-o situație complicată din punct de vedere politic: mai mulți parlamentari conservatori îl critică pentru introducerea de noi restricții anti-COVID, pe fondul proliferării variantei Omicron.

Astfel, masca facială și certificatul verde au devenit obligatorii, de miercuri, pentru accesul în cluburile de noapte și în alte locații cu mari aglomerări umane.

Parlamentarul conservator Marcus Fysh, care a declarat că va vota împotriva acestor restricții în forul legislativ, a spus că noile măsuri, etichetate de guvernul britanic drept "Planul B", sunt "o rușine" și un "atac masiv la adresa libertăților individuale".

În paralel, Johnson se confruntă cu atacurile opoziției și cu reacția furioasă a publicului, după ce un canal TV britanic a dezvăluit imagini conform cărora consilierii premierului ar fi organizat anul trecut o petrecere de Crăciun, într-un moment când astfel de evenimente erau interzise, și apoi au făcut glume pe seama restricțiilor pandemice.

Foto: Boris și Carrie Johnson

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close