Antena 3 CNN Externe Britanicii vor fi plătiţi să recicleze

Britanicii vor fi plătiţi să recicleze

Britanicii vor fi plătiţi să recicleze
Sursa foto: reciclare
24 Noi 2009   •   17:18

Britanicii vor fi răsplătiţi cu bani sau ?subvenţii? pentru reciclarea deşeurilor casnice, conform planurilor propuse de Partidul Conservator menite a combate încălzirea globală.
Oamenii vor acumula puncte pentru deşeurile reciclate pe care le vor folosi ca bonuri de cumpărături în valoare de până la 130 de lire la marile lanţuri de magazine.
Se crede că subvenţiile financiare ar putea ridica rata reciclării cu cel puţin 30 de procente pe an. Aceasta ar presupune mai puţin gunoi care să meargă la groapa de gunoi. Consiliile locale din Marea Britanie sunt taxate de guvern pentru fiecare tonă de gunoi care este trimisă la groapă.
Conservatorii arată că taxele economisite astfel vor putea fi folosite pentru finanţarea planului, care va fi introdus odată cz venirea conservatorilor la putere.
Aceştia deja au testat metoda în unele regiuni, precum Windsor sau Maidenhead, unde punctele de reciclare pot fi preluate online şi cheltuite la sute de magazine locale.
Rezidenţii primesc ghene speciale, al căror conţinut poate fi scanat şi identificat maşina care preia deşeurile. Astfel se identifică adresa şi alocă puncte pentru materialul reciclat.
Punctele sunt încărcate automat într-o bază de date ce poate fi accesată, iar aceasta a permis locuitorilor să câştige un maximum de 130 de lire sterline pe an.
Circa 37 procente din deşeurile menajere din Angia şi Ţara Galilor sunt reciclate acum, faţă de 7.5 procente în 1996.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close