Antena 3 CNN Externe Bursele din Europa au căzut după anunțul noii variante COVID. Israel confirmă primul caz de contaminare cu B.1.1.529

Bursele din Europa au căzut după anunțul noii variante COVID. Israel confirmă primul caz de contaminare cu B.1.1.529

Principalele burse europene au înregistrat scăderi ample, vineri dimineața, pe fondul știrilor privind descoperirea, în Africa de Sud, a unei noi variante a virusului SARS-CoV-2 aparent mult mai contagioasă decât Delta.

Bursele din Europa au căzut după anunțul noii variante COVID. Israel confirmă primul caz de contaminare cu B.1.1.529
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    26 Noi 2021   •   12:09

În jurul orei 08:22 GMT (ora 10:22 în România), indicele principal CAC 40 al bursei de la Paris pierdea 4,40% și cobora până la 6.764,80 de puncte.

În același timp, bursa de la Londra afișa o scădere de 3,31% iar cea de la Frankfurt pierdea 3,19%.

Bursele asiatice au fost primele care au înregistrat scăderi importante.

Indicele principal al bursei de la Tokyo a închis ședința pe minus 2,53%, coborând peste 3 procente în timpul tranzacțiilor.

Titlurile companiilor aeronautice, de transporturi și turism, deja afectate de pandemie, au resimțit în mod deosebit impactul noilor știri.

Astfel, titlurile Airbus erau în scădere cu 12%, în timp ce acțiunile companiei aeriene germane Lufthansa afișau o depreciere de peste 14%.

Noua variantă COVID, denumită pentru moment B.1.1.529, a fost descoperită în Africa de Sud și, potrivit specialiștilor, are potențialul de a se răspândi foarte rapid.

Specialiștii estimează că, date fiind diferențele între noua variantă și cea originală, pe baza căreia au fost concepute actualele vaccinuri, este posibil ca acestea să piardă din eficacitate în confruntarea cu B.1.1.529.

În aceste condiții, mai multe state europene, precum Marea Britanie, Italia sau Germania, au luat deja măsuri precum interzicerea accesului călătorilor provenind din Africa de Sud.

De asemenea, Israel, care a confirmat vineri primul caz de infectare cu B.1.1.529, a interzis călătoriile din mai multe state sud-africane, inclusiv din Africa de Sud.

Concret, autoritățile israeliene au plasat pe "lista roșie" sanitară Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia şi Eswatini

"Varianta descoperită în state din sudul Africii a fost identificată în Israel. Este vorba de o persoană revenită din Malawi", a precizat ministerul sănătății din Israel, exprimând temeri cu privire la "alte două cazuri la persoane revenite din străinătate", care au fost plasate în carantină.

Aceste trei persoane erau vaccinate împotriva COVID-19, a precizat ministerul israelian în comunicatul său, fără a preciza însă numărul de doze sau tipul vaccinului.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: burse Europa COVID-19 B.1.1.529
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close