Antena 3 CNN Externe O congregație de călugărițe a deschis un bar cu bere pentru pelerini | "Nu este un păcat să bei"

O congregație de călugărițe a deschis un bar cu bere pentru pelerini | "Nu este un păcat să bei"

O congregație de călugărițe catolice a redeschis un bar într-un sanctuar antic, unde oferă halbe de bere pelerinilor, în speranța de a răspândi cuvântul lui Dumnezeu oaspeților însetați care vizitează situl roman din secolul al XI-lea.

O congregație de călugărițe a deschis un bar cu bere pentru pelerini | "Nu este un păcat să bei"
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2024   •   12:30

Barul neobișnuit se găsește în nordul Spaniei. Surorile, care fac parte din ordinul Peregrinii Euharistiei, au preluat operațiunile barului din Sanctuarul Estibaliz, în afara orașului basc Vitoria, de la proprietarii anteriori, călugări benedictini, care au lăsat o asociație locală să administreze barul, scrie Reuters.

"Cred că o mulțime de oameni vor crede că este neobișnuit, pentru că nu au văzut niciodată așa ceva. Dar știți, nu este un păcat să bei o bere", a declarat sora Guadalupe, născută în Miami, adăugând că barul a constituit o ușă deschisă pentru noi să evanghelizăm.

Frații monahi locuiau acolo din 1923, dar au plecat în septembrie 2022 din cauza numărului tot mai mic de persoane și a vârstei înaintate.

Anul trecut, 18 călugărițe s-au mutat pentru a avea grijă de sanctuar și de pelerinii săi. Cunoscut în trecut sub numele de barul "Pater", călugărițele l-au redenumit "Casa Mamei".

În primul weekend de la redeschiderea barului, care a coincis cu începutul Săptămânii Sfinte, călugărițele au purtat șorțuri de barmanițe peste hainele lor gri cu alb, în timp ce clienții stăteau la coadă pentru a comanda.

"Îmi place pentru că le văd întotdeauna atât de fericite și zâmbitoare, transmit multă pace și bucurie", a spus, despre călugărite, Maria Elena Saez. Ea se așteaptă să devină o clientă obișnuită a locului.

×
Subiecte în articol: călugărițe bar bauturi alcoolice
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close