Antena 3 CNN Externe Cancerul de colon ar putea fi depistat cu ajutorul unui simplu test de sânge (VIDEO)

Cancerul de colon ar putea fi depistat cu ajutorul unui simplu test de sânge (VIDEO)

Cancerul de colon ar putea fi depistat cu ajutorul unui simplu test de sânge (VIDEO)
22 Sep 2009   •   23:06


Colonoscopie, biopsie şi alte examene medicale. Toate pentru depistarea cancerului de colon. Însă, în curând, ar putea fi omologată o metodă mult mai simplă - un test de sânge care să arate dacă există riscul de apariţie al acestei boli.

Cea mai eficientă metodă folosită în prezent pentru depistarea cancerului de colon nu este una plăcută. Dacă e efectuată cu atenţie, investigaţia este fără riscuri.

Fără nici un fel de risc este, însă, o altă investigaţie, pe care cercetătorii speră să o pună la punct în cel mult doi ani. O analiză de sânge care să identifice schimbările care pot arăta prezenţa cancerului de colon.

Medicii spun că acest test va fi la fel de eficient ca mamografia pentru cancerul de sân. Până atunci se pot folosi şi alte metode mai puţin dureroase decât colonoscopia.

Dotată cu două camere de luat vederi şi cu o autonomie de opt ore, o capsulă endoscopică poate arăta tumorile de pe colon. Aceasta începe să emită şi, în timp real, ea poate urmări trecerea prin intestin. Însă, dacă se descoperă ceva suspect, se ajunge tot la colonoscopie. O procedură care se face sub anestezie.

Oricât de neplăcută ar fi, colonoscopia este absolut necesară, spun medicii. Mai ales că una din 17 persoane este afectată de cancerul de colon.



Observator


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close