Antena 3 CNN Externe Casa lui Nelson Mandela, fostul președinte al Africii de Sud, transformată într-un hotel de tip boutique

Casa lui Nelson Mandela, fostul președinte al Africii de Sud, transformată într-un hotel de tip boutique

Casa fostului președinte la Africii de Sud, Nelson Mandela, a fost transformată într-un hotel de tip boutique. Clădirea este situată pe o stradă liniștită dintr-o suburbie bogată a orașului Johannesburg.

Casa lui Nelson Mandela, fostul președinte al Africii de Sud, transformată într-un hotel de tip boutique
Sursa foto: punchng.com
de Cerasela Stafie    |    24 Noi 2021   •   14:12

Este o casă veche, scăldată în razele zoarelui, care pătrund în interior prin ferestrele generoase. Doar fațada albă a mai rămas din clădirea inițială.

Interiorul locuinței a fost complet refăcut, după ce în ultimii ani clădirea fusese lăsată pradă squatter-ilor.

Fostul președinte al Africii de Sud, numit de multe ori cu afecţiune "Madiba" sau "Tata", a locuit în respectiva casă pentru o perioadă de opt ani, după ce a fost eliberat din închisoare, în anul 1990.

"Când a venit, a bătut la fiecare uşă pentru a se prezenta şi a invita vecinii la aperitive şi cocktailuri", îşi aminteşte , Dimitri Maritz, managerul general al hotelului, potrivit News24.com.

"Un vecin chinez nu l-a recunoscut şi l-a alungat. Când şi-a dat seama că i-a trântit uşa în nas lui Mandela, s-a mutat la scurt timp!", adaugă el, râzând copios. Totuși, nu a exclus ca povestea acesta să fie o legendă urbană.

Hotelul, numit Sanctuary Mandela, a fost deschis în septembrie pentru oaspeții care doresc să se bucure de calmul și energia pozitivă a fostului președinte.

Apartamentul prezidențial, cel care a fost dormitorul fostului lider, a fost modificat, iar baia ocupă acum locul patului. Totuși, cei ce vor dormi în spațiul respectiv vor ști că în aceeași cameră s-a odihnit și Nelson Mandela.

Ramele ferestrelor poartă porecla lui „Madiba” și numărul său de închisoare din Robben Island „466/64” – zgâriate în lemn de nepotul său.

×
Subiecte în articol: Nelson Mandela Africa de Sud casa hotel
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close