Câţi bani au primit complicii în atentatul din Bulgaria, soldat cu 6 morţi şi 35 de răniţi

de A.M.P    |    26 Iul 2013   •   23:56
Câţi bani au primit complicii în atentatul din Bulgaria, soldat cu 6 morţi şi 35 de răniţi Foto: idfblog.com
Cei doi presupuşi complici în atentatul antiisraelian comis în Bulgaria în iulie 2012 au primit, în Australia şi Canada, viramente bancare în valoare totală de 100.000 de dolari, scrie ziarul bulgar 24 Ceasa în ediţia de vineri, informează AFP.
   
Banii proveneau de la aripa armată a mişcării Hezbollah şi erau destinaţi atât atentatului comis la 18 iulie 2012 pe aeroportul de la Burgas (est), soldat cu şase morţi şi 35 de răniţi, cât şi unor misiuni de recunoaştere în alte ţări, scrie cotidianul, care citează ca sursă "servicii secrete din ţări partenere şi instituţii financiare internaţionale".
   
Bulgaria: Poliţia a publicat fotografii cu cei doi presupuşi autori ai atentatului de la Burgas

Contactate de AFP, serviciul de investigaţii, parchetul şi Ministerul bulgar de Interne s-au abţinut de la orice comentariu.
   
Totuşi, ziarele 24 Ceasa şi Presa au publicat vineri detalii ale anchetei vizându-i pe cei doi presupuşi complici, amândoi de origine libaneză, ale căror nume şi fotografii au fost difuzate joi de Ministerul de Interne.
   
Meliad Ferah, în vârstă de 32 de ani, un cetăţean australian cunoscut şi sub numele de Hussein Hussein, şi Hassan el Hajj Hassan, în vârstă de 25 de ani, de naţionalitate canadiană, au trecut frontiera bulgară cu documente autentice, însă au închiriat locuinţe şi maşini cu permise auto americane false.
   
Aceste permise false au fost imprimate la Universitatea Internaţională libaneză din Beirut, scrie ziarul Presa, care precizează că Ferah şi Hassan au efectuat în această instituţie, în 2010, studii în domeniul ingineriei.
   
O staţie radio pe care presupuşii complici au utilizat-o şi care a fost comandată în Liban de către Hezbollah, ar putea constitui altă probă a implicării lor, potrivit 24 Ceasa.
   
La sfârşitul lui 2010, presupuşii complici au participat la o formare militară în Liban, unde au întâlnit un membru Hezbollah care a fost condamnat în Cipru, recent, pentru că a participat la pregătirea unor atacuri împotriva unor interese israeliene, scrie 24 Ceasa.
 
 

x close