Antena 3 CNN Externe Câți români au reușit să scoată din Sudan autoritățile de la București

Câți români au reușit să scoată din Sudan autoritățile de la București

Autoritățile de la București au comunicat că lucrează în regim non-stop, în vederea evacuării din Sudan a cetățenilor români și a membrilor de familie ai acestora.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2023   •   10:03

Potrivit Ministerului de Externe, MAE, nouă cetățeni români și un membru de familie, cetățean sudanez, au părăsit teritoriul țării devastate de lupte în noaptea de duminică spre luni.

Plecarea s-a făcut cu un zbor de evacuare organizat de autoritățile franceze până în Djibouti, transmite MAE.

Task force-ul inter-instituțional al MAE, prin misiunile diplomatice şi consulare române implicate, a eliberat titluri de călătorie pentru cetățenii români care nu mai dețineau documente valabile şi a organizat, în cooperare cu autoritățile franceze, procedurile de evacuare din Sudan în Djibouti a cetățenilor români.

Din această din urmă țară urmează a fi identificate alte mijloace de transport până la destinația finală, arată sursa citată.

Citește și: Mercenarii lui Prigojin pun umărul la războiul din Sudan de partea gherilei RSF

La acest moment, potrivit datelor Ambasadei României la Addis Abeba (capitala Etiopiei), în Sudan se mai află 20 de cetățeni români și trei membri de familie - cetățeni sudanezi și egipteni - care au solicitat sprijin în vederea evacuării.

Ambasada României în Etiopia este cea care asigură asistența și protecția consulară, după ce misiunea diplomatică română din Sudan a fost suspendată în 2021

MAE reiterează recomandarea, adresată tuturor cetățenilor români care se află pe teritoriul Sudanului, de a se adresa urgent Ambasadei României la Addis Abeba și de a comunica propriile coordonate, pentru a putea fi contactați în caz de necesitate.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Addis Abeba, +251 116 622 675, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români au la dispoziție şi numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice, +251 935 350 059.

Foto: fum ridicat de luptele între forțele guvernamentale și milițiile RSF în capitala sudaneză Khartoum

×
Subiecte în articol: Sudan Addis Abeba MAE romani
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close