Antena 3 CNN Externe "Cazul Colțescu" continuă, după ce ministrul Sportului din Franța îl acuză în continuare pe arbitrul român

"Cazul Colțescu" continuă, după ce ministrul Sportului din Franța îl acuză în continuare pe arbitrul român

Prezent la București pentru EURO 2020, ministrul Sportului din Franța, cu origini române, a făcut noi declarații pe marginea subiectului în care arbitrul Sebastian Colțescu este acuzat de rasism.

"Cazul Colțescu" continuă, după ce ministrul Sportului din Franța îl acuză în continuare pe arbitrul român
Sursa foto: Hepta
de Alexandru Negrici    |    28 Iun 2021   •   20:40

"Îmi mențin aceeași declarație și acum pentru că nu se poate să te adresezi cuiva spunând "negrul acela de pe bancă"... poți spune "persoana care este îmbracată in roșu" de exemplu. Da, UEFA a decis că nu este rasism, dar UEFA decide multe lucruri cu care nu suntem de acord", a afirmat Roxana Mărăcineanu, înainte de partida dintre Franța și Elveția, de pe National Arena.

Astfel, Mărăcineanu rămâne la aceeași opinie pe care a avut-o la începutul scandalului, când partida PSG- Başakşehir s-a oprit, în urma unei replici a lui Colțescu care a fost considerată jignitoare, de către ambele echipe.

Roxana Mărăcineanu a declarat și atunci că nu este normal să te adresezi cuiva spunând "negrul acela de pe bancă".

"În această seară sportivii au luat o decizie istorică, în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă. O expresie a rasismului obişnuit. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolul puternic al gestului şi solidarităţii lor", a scris, la momentul respectiv, pe contul său de Twitter.

În urma gestului, Colțescu a fost suspendat de pe 8 martie până la finalul sezonului.

×
Subiecte în articol: Euro 2020
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close