Antena 3 CNN Externe Ce îi făcea psihoterapeutul în timp ce era hipnotizată a şocat o ţară întreagă

Ce îi făcea psihoterapeutul în timp ce era hipnotizată a şocat o ţară întreagă

Ce îi făcea psihoterapeutul în timp ce era hipnotizată a şocat o ţară întreagă
Sursa foto: Foto: Jurnalul
21 Ian 2013   •   19:58

Asher Bourke, o tânără de 19 ani, avea un sentiment de nelinişte de fiecare dată când ieşea din biroul psihologului. Până de curând, şedinţele de hipnoză îi dădeau o senzaţie de relaxare şi fericire, însă acum tânăra se simţea vulnerabilă şi avea flash-uri de imagini terifiante, scrie mirror.co.uk.

Târziu şi-a dat seama că psihoterapeutul Philip Sherwin o viola în timpul hipnozei.

"Îmi veneau în minte tot felul de imagini. Le-am pus cap la cap şi am realizat că eram abuzată sexual. Nu eram însă sigură de asta, aveam îndoieli. Ce credeam eu se întâmplase în realitate sau era doar în mintea mea? Am vrut să merg la Poliţie, dar îmi era frică. Mi-am amintit însă că obişnuia să înregistreze şedinţele şi m-am gândit că ar putea exista un film prin care să demonstrez că am dreptate", povesteşte Asher Bourke.

După ce tânăra l-a reclamat la poliţie, anchetatorii au găsit în biroul terapeutului nu mai puţin de 42,000 de imagini cu copii abuzaţi sexual şi înregistrări video în care tânăra era violată.

"Părea grijuliu şi de încredere. Mă simţeam comfortabil în prezenţa lui aşa că i-am povestit multe despre viaţa mea. Am avut încredere în el. La un moment dat, m-a întrebat dacă vreau să iau parte la un experiment. Mi-a spus că va folosi o tehnică diferită de hipnoză care va implica atingeri uşoare. A început să spună tot feluri de lucruri, coduri numerice şi m-am cufundat într-o transă profundă. Inima a început să bată foarte repede, iar când m-am trezit mă simţeam dezorientată şi obosită", îşi aminteşte Asher.

×
Subiecte în articol: psiholog
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close