Antena 3 CNN Externe Ce ordin a dat fostul dictator nord-coreean, Kim Jong Il, înainte să moară? Vezi documentele găsite

Ce ordin a dat fostul dictator nord-coreean, Kim Jong Il, înainte să moară? Vezi documentele găsite

Ce ordin a dat fostul dictator nord-coreean, Kim Jong Il, înainte să moară? Vezi documentele găsite
Sursa foto: Foto: blogcritics.org
de M.Z.    |    02 Iul 2012   •   09:59

Fostul lider nord-coreean Kim Jong Il, care a murit la sfârşitul anului trecut, dăduse ordin subordonaţilor săi să pună la punct "producţia în masă de bombe nucleare", cu utilizarea uraniului puternic îmbogăţit, scrie luni presa japoneză, citând documente interne obţinute de la Phenian, potrivit Agerpres.

Actele ajunse în posesia publicaţiilor japoneze arată că este pentru prima dată când se descoperă un ordin scris dat de Kim Jong Il privind fabricarea în masă de bombe atomice.

Totodată, presa de la Tokyo mai arată că documentele datează din luna februarie, fără vreo precizare a anului când fusese dat ordinul de dezvoltare a programului nuclear nord-coreean.

Media nipone au mai remarcat faptul că dispoziţiile lui Jim Kong Il vin în contradicţie cu poziţia oficială a Phenianului, care pretinde că produce doar uraniu slab îmbogăţit pentru a face faţă necesităţilor în materie de energie electrică ale ţării.

Fostul preşedinte nord-coreean Kim Jong-il a murit pe 17 decembrie, în urma unui stop cardiac. Anunţul oficial al morţii sale a fost făcut însă după două zile. Lui i-a succedat în funcţie fiul său cel mai mic, Kim Jong-un.




×
Subiecte în articol: Kim Jong Il Coreea documente Kim Jong Un
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close