Antena 3 CNN Externe Cea mai ieftină destinație din Europa pentru un city break. Unde se află București pe listă

Cea mai ieftină destinație din Europa pentru un city break. Unde se află București pe listă

O capitală europeană cu o solidă reputație turistică și-a căpătat, în plus, titlul de cea mai ieftină destinație din Europa pentru un city break.

Cea mai ieftină destinație din Europa pentru un city break. Unde se află București pe listă
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Sep 2022   •   13:22

Este vorba despre Atena, care a devansat alte capitale europene renumite pentru prețurile mici, precum Cracovia, Riga și Budapesta.

Situația este semnalată de publicația britanică The Guardian, care citează o analiză efectuată de Post Office Travel Money asupra costurilor consemnate de turiștii din Regatul Unit în 20 de orașe cunoscute drept destinații populare pentru city break.

Pentru că prețurile au scăzut cu 15% din 2021, un weekend în capitala Greciei costă 207 lire sterline, față de 218 lire sterline în Lisabona, aflată pe locul al doilea, arată sursa citată

În cele 207 lire sterline intră nota de plată a două nopți de cazare la hotel pentru un cuplu, mese, bilete la atracții turistice și tarife de transport local.

Cazarea, masa și transportul local pentru 2 persoane ajung la sub 140 de lire în Atena, potrivit britanicilor

Din suma totală, 38,96 lire sterline s-au dus pentru o cină cu vin, la restaurant, pentru două persoane, 89 lire sterline au cumpărat două nopți de cazare la un hotel de trei stele și 7,79 lire sterline au achitat un abonament de 48 de ore pentru transportul public.

Atât Atena cât și Lisabona au devansat destinații estice, de obicei renumite pentru prețurile mici, precum orașul polonez Cracovia (219 lire sterline), capitala letonă Riga (220 de lire sterline) și capitala ungară Budapesta (221 de lire sterline).

București nici nu apare în primele 10 destinații ieftine de city break

"Favoritele consacrate precum Paris, Amsterdam și Veneția pot fi alegeri de top în rândul turiștilor pe care i-am chestionat, dar acestea sunt, de asemenea, locuri scumpe de vizitat. (...) Atena și Lisabona sunt la jumătate de preț și oferă o climă însorită de toamnă, precum și prețuri scăzute.

Sfatul nostru pentru turiști este să își facă temele și să verifice prețurile înainte de a rezerva", a declarat Nick Boden, șeful Post Office Travel Money.

București nu apare în top 10 destinații ieftine de city break, când vine vorba de turiștii britanici

Sursa citată consemnează că locul 2 în clasament, ocupat de Lisabona, este atribuit capitalei portugheze în ciuda unei creșteri de 21% a prețurilor față de anul trecut.

Costurile de cazare au explodat în întreaga Europă la începutul acestui an, deoarece cererea a depășit nivelurile anterioare pandemiei, ca urmare a relaxării restricțiilor de călătorie.

În topul publicat de Daily Express pe baza aceluiași studiu realizat de Post Office Travel Money, capitala României, București, nici nu apare.

Șase dintre orașele analizate de Post Office Travel Money sunt de peste două ori mai scumpe decât Atena.

Este vorba despre Stockholm (421 de lire sterline), Paris (423 de lire sterline), Dublin (436 de lire sterline), Copenhaga (456 de lire sterline), Veneția (457 de lire sterline) și Amsterdam (593 de lire sterline).

Un studiu separat realizat de Post Office Travel Money și publicat în iulie a arătat că Sunny Beach din Bulgaria și Marmaris din Turcia sunt cele mai ieftine dintre cele 16 stațiuni europene populare pentru o vacanță de vară.

Turiști pe colina Areios Pagos, lângă Acropole 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close