Antena 3 CNN Externe Cea mai mare grădină de lalele din lume, deschisă la aniversarea a 75 de ani de existenţă. Imagini din Parcul Keukenhof cu milioane de flori

Cea mai mare grădină de lalele din lume, deschisă la aniversarea a 75 de ani de existenţă. Imagini din Parcul Keukenhof cu milioane de flori

Parcul Keukenhof, cea mai mare grădină de lalele din lume, şi-a deschis porţile pentru cea de-a 75-a aniversare.

Cea mai mare grădină de lalele din lume, deschisă la aniversarea a 75 de ani de existenţă. Imagini din Parcul Keukenhof cu milioane de flori
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    21 Mar 2024   •   19:40

Cea mai mare grădină de lalele din lume, situată în apropiere de Amsterdam, şi-a deschis joi porţile pentru cea de-a 75-a aniversare şi aşteaptă sute de mii de vizitatori dornici să admire cei şapte milioane de bulbi înfloriţi, notează AFP.

Situat în Lisse (vestul Ţărilor de Jos), parcul de 32 de hectare plantat cu milioane de lalele de toate culorile, dar şi cu alte flori cu bulbi, este o atracţie populară în această ţară, primind 1,4 milioane de vizitatori anul trecut.

"Este pentru prima dată când vin aici şi sunt foarte încântată să particip la cea de-a 75-a aniversare", a declarat pentru AFP Rocelle Braewer, în vârstă de 41 de ani, care şi-a cumpărat pentru această ocazie o rochie roz brodată cu flori.

Nisha Kasiliya-Ravindran, o turistă în vârstă de 37 de ani din Chennai, India, s-a declarat însă "puţin dezamăgită" de faptul că multe lalele nu au înflorit încă pe deplin.

Grădina Keukenhof a fost creată în 1949 de un grup de cultivatori şi exportatori de lalele pentru a-şi expune produsele.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini din cea mai mare grădină de lalele din lume.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pe lângă turişti din peste 100 de ţări, parcul a atras şi monarhi, mai mulţi regi şi regine din ţările europene participând la gala de deschidere de-a lungul anilor.

Grădina Keukenhof va rămâne deschisă până la data de 12 mai. 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close