x close

Cei mai bogaţi 100 oameni din lume au pierdut săptămâna trecută 21,3 miliarde de dolari

de G.S.    |    24 Feb 2013   •   15:57
Cei mai bogaţi 100 oameni din lume au pierdut săptămâna trecută 21,3 miliarde de dolari

Cei mai bogaţi 100 de oameni din lume au pierdut săptămâna trecută 21,3 miliarde de dolari din avere, după ce indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York a înregistrat cea mai abruptă scădere din acest an, transmite Bloomberg.
   
Miliardarul Carl Icahn, cunoscut pentru implicarea activă în managementul companiilor la care are acţiuni, a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi. Pe locul 34 în topul bogaţilor lumii, Icahn a pierdut 1,3 miliard de dolari din avere în săptămâna care s-a încheiat, după ce acţiunile holdingului său, Icahn Enterprises, au scăzut cu 15,6%.
   
Averea lui Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a scăzut cu aproape 700 milioane de dolari săptămâna trecută, în urma unui declin de 2,2% al acţiunilor gigantului America Movil. Slim, 73 de ani, are o avere estimată la 73,4 miliarde de dolari.
   
Cofondatorul Microsoft Bill Gates, pe locul secund cu 66 miliarde de dolari, a piedut 260 milioane de dolari în ultima săptămână.
   
Amancio Ortega, fondatorul Inditex, a pierdut săptămâna trecută 1,3 miliarde de dolari, averea sa fiind evaluată la 56,1 miliarde de dolari, a treia din lume. Inditex este cel mai mare retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, ca mai cunoscută marcă a grupului fiind Zara.
   
Pe locul al patrulea, Warren Buffett, 82 de ani, are o avere estimată la 54,2 miliarde de dolari.
   
Buffett este implicat într-o situaţie controversată care s-a dezvoltat în ultimele zile în jurul preluării producătorului de ketchup H.J. Heinz. O instanţă federală din SUA a îngheţat un cont din Elveţia despre care Securities and Exchange Commission, comisia de valori mobiliare din Statele Unite, susţine că ar fi fost utilizat pentru a derula tarnzacţii suspecte cu acţiuni Heinz la scurt timp înainte de anunţarea preluării Heinz de către holdingul lui Warren Buffett, Berkshire Hathaway, şi fondul 3G Capital al miliardarului Paulo Lemann, într-o tranzacţie de 28 miliarde de dolari.
   
Lemann însuşi, cel mai bogat brazilian, are o avere de 19,9 miliarde de doalri, în scădere cu 20 milioane de dolari în ultima săptămână.
   
În pofida unei creşteri de 0,9% în şedinţa de vineri, datorată rezultatelor financiare peste estimări anunţate de Hewlett-Packard (HP) şi datelor peste aşteptări privind încrederea în economia Germaniei prezentate de institutul Ifo, indicele S&P 500 a scăzut cu 0,3% în ultimele 5 zile, prima săptămână negativă din acest an, din cauza temerilor privind posibilitatea ca Rezerva Federală a Statelor Unite să reducă programul de stimulare a economiei.

Citeşte mai multe despre:

bogati avere miliard miliardari
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati