Antena 3 CNN Externe Cel mai sângeros atentat din istoria Turciei, comandat de gruparea Statul Islamic

Cel mai sângeros atentat din istoria Turciei, comandat de gruparea Statul Islamic

Cel mai sângeros atentat din istoria Turciei, comandat de gruparea Statul Islamic
28 Oct 2015   •   15:45

Atentatul sinucigaș din 10 octombrie de la Ankara, care a avut loc în timpul unei manifestații pentru pace și care s-a soldat cu 102 morți și peste 500 de răniți, a fost comandat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a confirmat miercuri procurorul însărcinat cu ancheta.

'A fost stabilit că această grupare (cea care a comis propriu-zis atacul) a planificat atentatele din Turcia după ce a primit instrucțiuni directe de la organizația teroristă Statul Islamic din Siria', a anunțat biroul procurorului de la Ankara, într-o declarație postată pe site-ul său.

Cu puțin timp după atentat, premierul islamo-conservator al Turciei, Ahmet Davutoglu, a declarat SI 'suspectul numărul 1' în atacul de la Ankara, însă fără a exclude în mod oficial responsabilitatea rebelilor kurzi sau a extremei stânga.

Acest grup jihadist avea ca intenție să 'perturbe alegerile legislative din 1 noiembrie, generalizând atacurile', adaugă comunicatul.

La 10 octombrie, doi kamikaze s-au aruncat în aer în mijlocul unei mulțimi de manifestanți de stânga și ai cauzei kurde, veniți să protesteze împotriva reluării confruntărilor între forțele de securitate turce și rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

De la atentatul din 10 octombrie, cel mai sângeros din istoria Turciei, opoziția din această țară acuză guvernul că a închis ochii la activitățile militanților jihadiști de pe teritoriul turc.

×
Subiecte în articol: Ankara atentat sinucigas Stat Islamic ISIS
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close