Antena 3 CNN Externe Cel puţin 523 de morţi şi 1.650 de răniţi în urma cutremurului din Turcia

Cel puţin 523 de morţi şi 1.650 de răniţi în urma cutremurului din Turcia

Cel puţin 523 de morţi şi 1.650 de răniţi în urma cutremurului din Turcia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    27 Oct 2011   •   12:08

Cutremurul de 7,2 produs duminică în Turcia s-a soldat cu cel puţin 523 de morţi şi 1.650 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi de Direcţia oficială pentru situaţii de urgenţă, informează AFP.

Un bilanţ anterior anunţa miercuri 459 de morţi şi peste 1.300 de răniţi.

Echipele de intervenţie continuă însă căutările printre dărâmături, după ce 185 de persoane au fost găsite în viaţă printre ruine, potrivit ediţiei on-line a CBC News.

Miercuri, Turcia a decis să accepte ajutor din străinătate, inclusiv din Israel, în urma pagubelor produse de cutremur, după ce, iniţial, a refuzat oferta de asistenţă din partea acestui stat.

Ajutorul extern a început să sosească. Israelul, ţară cu care Turcia nu este prietenă, din cauza problemelor politice, a trimis de urgenţă unităţi de locuinţe, pături şi îmbrăcăminte. De asemenea, a sosit asistenţă externă şi din Germania, Rusia şi Ucraina.

Cutremurul cu magnitudinea 7,2 s-a produs duminică după-amiază în provincia Van din estul Turciei şi a provocat distrugerea completă a numeroase clădiri. Au urmat peste 20 de replici, cea mai puternică dintre ele având magnitudinea de 6,1.

Institutul american de geofizică (USGS) a estimat la 7,2 magnitudinea de moment a cutremurului produs duminică, fiind cel mai violent înregistrat în Turcia în ultimii ani.


×
Subiecte în articol: cutremur Turcia turcia morti raniti bilant
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close