Antena 3 CNN Externe Turcia acceptă ajutorul Israelului după cutremurul de 7,2 de duminică

Turcia acceptă ajutorul Israelului după cutremurul de 7,2 de duminică

Turcia acceptă ajutorul Israelului după cutremurul de 7,2 de duminică
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    26 Oct 2011   •   09:41

Turcia a decis să accepte ajutor din străinătate, inclusiv din Israel, în urma pagubelor produse de cutremurul de 7,2 care a avut loc duminică în estul ţării, potrivit unor surse diplomatice citate de AFP.

După ce, iniţial, a refuzat oferta de asistenţă din partea Israelului, guvernul turc a decis să accepte ajutorul din străinătate.

Serviciile de gestionare a situaţiilor de urgenţă au avertizat că sunt necesare locuinţe prefabricate pentru a-i adăposti pe sinistraţi.

Mulţi supravieţuitori au seismului dorm acum în aer liber, în frig. Israelul a oferit asistenţă imediat după cutremur, în pofida relaţiilor tensionate dintre cele două ţări.

"Turcia ne-a cerut locuinţe mobile pentru adăpostirea sinistraţilor", a declarat, marţi seară, purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Yigal Palmor. "Am acceptat imediat şi vom vedea rapid ce putem trimite", a adăugat el.

Cel mai recent bilanţ al cutremurului produs duminică în estul Turciei a ajuns la 459 de morţi şi 1.350 de răniţi, iar echipele de intervenţie continuă căutările printre dărâmături.

Sute de oameni au murit şi zeci de clădiri au fost distruse în urma seismului cu magnitudinea de moment 7,2 care a lovit Turcia. Epicentrul a fost localizat la 19 kilometri nord-est de localitatea turcă Van, din estul ţării.

Au urmat peste 20 de replici, cea mai puternică dintre ele având magnitudinea de 6,1. Acesta a fost cel mai violent seism înregistrat în Turcia în ultimii ani.


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close