Antena 3 CNN Externe Cele mai puternice ţări ale Europei, puse la pământ. Forţa uriaşă a furtunii deceniului a ucis 13 oameni

Cele mai puternice ţări ale Europei, puse la pământ. Forţa uriaşă a furtunii deceniului a ucis 13 oameni

Cele mai puternice ţări ale Europei, puse la pământ. Forţa uriaşă a furtunii deceniului a ucis 13 oameni
de O.P.    |    29 Oct 2013   •   06:37

Europa a fost răvăşită de furtuna ce a primit numele Sfântului Iuda Tadeu, patronul cauzelor pierdute. Cel puţin 13 oameni şi-au pierdut viaţa, striviţi sub copacii doborâţi de rafalele de vânt, ori înecaţi în apele învolburate. Marea Britanie, Olanda, Belgia, Germania şi Franţa au fost la mila celei mai puternice furtuni din ultimul deceniu din Europa.

În Amsterdam, un bărbat aproape că a fost zbrobit de un copac care s-a prăbuşit în calea lui în timp ce mergea pe bicicletă. Doar un miracol a făcut ca el să scape cu viaţă. Crengile copacului l-au proiectat în lateral şi a căzut chiar lângă pomul prăbuşit. Întâmplarea a avut loc în aceeaşi zonă unde o turistă şi-a pierdut viaţa într-un fel asemănător.



Rafalele de vânt ce băteau cu până la 150 de kilometri pe oră le-a dat de furcă trecătorilor. Sute de copaci s-au prăvălit din senin pe tot ce le-a stat în cale. Pompierii le-au recomandat oamenilor să stea în casă pentru a nu deveni victime ale furiei naturii.

Şi în capitala Belgiei, rafalele de vânt i-au doborât pe trecători în plină stradă.
Cu greu au putut să se ridice şi asta doar ajutaţi de alţi trecători.



Un film-amator arată cum o navă înfruntă valurile tăioase şi rafalele de vânt puternice.

Furtuna cu forţă de uragan a făcut ravagii şi în Marea Britanie, unde o macara a fost doborâtă chiar peste clădirea Guvernului britanic. Nici pe mare nu a fost mai bine.

Salvatorii s-au luptat cu valurile pentru a găsi un băiat de 14 ani, dat dispărut. A fost găsit fără suflare, însă. Alţi Trei oameni au fost găsiţi morţi, striviţi de copaci.

Peste şase sute de mii de clădiri au rămas în beznă din cauza pomilor căzuţi.

×
Subiecte în articol: furtuni dezastre naturale
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close