Antena 3 CNN Externe Cetatea Râşnov se năruie: Fostul administrator, acuzat că a afectat structura de rezistenţă (VIDEO)

Cetatea Râşnov se năruie: Fostul administrator, acuzat că a afectat structura de rezistenţă (VIDEO)

Cetatea Râşnov se năruie: Fostul administrator, acuzat că a afectat structura de rezistenţă (VIDEO)
Sursa foto: cetate
29 Noi 2009   •   20:45

Cetatea Râşnov se năruie. Fostul administrator italian este acuzat că a afectat structura de rezistenţă, după ce a ridicat ilegal un restaurant şi un hotel. Acum, autorităţile caută fonduri pentru reconsolidare.

Cetatea Râşnov, unul dintre cele mai vizitate monumente ale României, este închisă acum. A fost declarată pericol public acum două luni, când un balcon s-a prăbuşit la nici cinci minute de vizitarea lui de câţiva turişti.

Italianul în a cărui administrare a fost a vrut să o tranforme într-o afacere, spune primarul Râşnovului. În unele zone ale cetăţii, zidurile au fost decopertate. Tocmai din acest motiv acestea se pot prăbuşi acum în orice moment

Cetatea ar fi devenit un complex turistic, acuză primarul. S-a luptat pentru monument şi acum un an a recuperat-o. Firma italiană, însă, îl contrazice şi cere în instanţă înapoi cetatea.

Acum primăria are nevoie de fonduri pentru demolarea tuturor construcţiilor ilegale şi reconsolidarea cetăţii Râşnovului.



Observator

×
Subiecte în articol: Rasnov
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close