Antena 3 CNN Externe Un cetățean din Republica Moldova, printre cei 137 de oameni uciși de teroriști vineri, la Moscova

Un cetățean din Republica Moldova, printre cei 137 de oameni uciși de teroriști vineri, la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova a confirmat că un cetățean al acestei țări a decedat în urma atacului terorist din 22 martie, de la centrul Crocus City Hall din Moscova.

Un cetățean din Republica Moldova, printre cei 137 de oameni uciși de teroriști vineri, la Moscova
Sursa foto: hepta / Sputnik
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2024   •   15:38

"Adresăm pe această cale sincere și profunde condoleanțe familiei îndoliate, rudelor și prietenilor. Ambasada Republicii Moldova la Moscova este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare ce se impun", menționează ministerul moldovean într-un comunicat de presă citat de TV8.md.

Conform ultimului bilanț al autorităților ruse, cel puțin 137 de oameni au fost uciși, vineri, după ce mai mulți indivizi înarmați şi îmbrăcați în uniforme de camuflaj au deschis focul cu arme automate la Crocus City Hall, înainte unui concert la care se adunaseră câteva mii de persoane.

Teroriștii au incendiat sala înainte de a fugi.

Ulterior, serviciile de securitate au anunțat arestarea a 11 persoane, între care patru teroriști implicați în atentat. 

Cei patru ar fi fost capturați în regiunea Briansk și intenționau să ajungă în Ucraina, potrivit oficialilor ruși.

Duminică, cei patru, prezentând urme vizibile de violență și, posibil, tortură, au fost duși în fața unei instanțe din Moscova pentru a fi puși sub acuzare.

Ei sunt cetățeni din Tadjikistan.

Atacul de la Crocus City Hall a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, ISIS. SUA și alte țări occidentale, între care Franța, au comunicat public că nu au motive să pună la îndoială revendicarea ISIS.

Moscova nu a comentat asupra acestei revendicări, dar aparatul de propagandă al Kremlinului a transmis mai multe mesaje în care încearcă să responsabilizeze guvernul de la Kiev pentru atentat.

Foto: cozi formate de oamenii veniți să depună flori în memoria victimelor atacului terorist de la Crocus City Hall, 25 martie 2023

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close