Antena 3 CNN Externe China, Bangladesh şi Coreea de Sud, puternic afectate de temperaturile scăzute

China, Bangladesh şi Coreea de Sud, puternic afectate de temperaturile scăzute

China, Bangladesh şi Coreea de Sud, puternic afectate de temperaturile scăzute
04 Ian 2010   •   23:33

Un val de aer neobişnuit de rece a făcut cel puţin 15 victime în Bangladesh. Cei mai mulţi erau oameni ai străzii. De asemenea, a nins puternic în China şi Coreea de Sud. Traficul este paralizat în mai multe zone şi sute de zboruri au fost anulate.

Temperaturile neobişnuit de scăzute i-au luat prin surprindere de locuitorii Banghladesh-ului. Mai mulţi oameni fără locuinţă au murit din cauza frigului. Mercurul termometrelor a scăzut până la 8 grade Celsius, mult sub temperatura medie de 18 grade Celsius înregistrată în alţi ani.

?Suntem oameni săraci şi trăim pe stradă. Avem multe probleme cu copiii în această iarnă pentru că nu avem haine călduroase şi este mult mai frig decât anul trecut?, spune o femeie care trăieşte pe străzi.

Frigul a adus şi ceaţă iar transporturile aeriene, feroviare şi maritime au fost suspendate. Ninsorile abundente din China au paralizat traficul rutier şi aerian din Beijing. Peste 3.500 de şcoli din nordul ţării au fost închise.

?E foarte frig. Trăiesc în Beijing de mulţi ani dar acum este prima oară când este atât de frig. Traficul se desfăşoară cu greutate din cauza stratului gros de zăpada din stradă?, a declarat un rezident al Beijingului.

400 de curse de pe aeroportul din Beijing au fost anulate, iar alte 500 înregistrează întârzieri. Meteorologii averitizează că va ninge în continuare iar temperaturile vor scadea în nordul Chinei până la minus 32 de grade.

Şi Coreea de Sud a fost afectată de ninsorile puternice. Autorităţile sud coreene au mobilizat peste 3.500 de funcţionari şi 1.200 de vehicule pentru curăţarea zăpezii de pe străzi.

Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close