Antena 3 CNN Externe Cazurile zilnice de COVID din China au atins un nivel record. Măsuri stricte de izolare, şcoli şi restaurante închise

Cazurile zilnice de COVID din China au atins un nivel record. Măsuri stricte de izolare, şcoli şi restaurante închise

China anunță cel mai mare număr de cazuri zilnice de COVID-19 de la începutul pandemiei, în urmă cu aproape trei ani.

 Cazurile zilnice de COVID din China au atins un nivel record. Măsuri stricte de izolare, şcoli şi restaurante închise
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2022   •   12:56

În ultimele zile, China, cu o populaţie de 1,4 miliarde de locuitori, a înregistrat creşteri record privind infecţiile cu SARS-CoV-2, izolarea oraşelor şi carantinarea celor care au intrat în contact cu pacienţii infectaţi fiind principalele măsuri aplicate de autorităţile chineze.

Miercuri, China a înregistrat un nou record de cazuri de COVID-19, fiind vorba despre 31.444 de cazuri locale, dintre care 27.517 asimptomatice, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Aceste valori sunt ridicate, având în vedere cele 29.317 de infecţii locale înregistrate la jumătatea lunii aprilie, perioadă în care locuitorii din Shanghai se aflau în izolare, reuşind cu greu să-şi cumpere alimente şi să beneficieze de serviciile medicale, anunţă Agerpres.

Restricţiile impuse în această perioadă sunt greu de suportat de locuitori, fiind izolate, în capitala chineză, zeci de clădiri rezidenţiale.

Mai mult, şcoli, restaurante şi sedii au fost închise, iar companiile au implementat telemunca.

Se pare că locuitorii Beijingului sunt afectaţi şi epuizaţi psihic de toate aceste restricţii, a căror durată nu este niciodată anunţată în prealabil, notează AFP.

 

×
Subiecte în articol: China masuri COVID-19 focare de infecţie
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close