Antena 3 Externe China, învăluită de o ceaţă densă şi "încărcată". Persoanele sensibile sunt sfătuite să rămână în casă

China, învăluită de o ceaţă densă şi "încărcată". Persoanele sensibile sunt sfătuite să rămână în casă

de G.S.    |    12 Ian 2013   •   14:08
China, învăluită de o ceaţă densă şi "încărcată". Persoanele sensibile sunt sfătuite să rămână în casă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

O ceaţă densă şi o atmosferă extrem de încărcată cu particule fine învăluia sâmbătă nordul şi estul Chinei, afectând transporturilor, în timp ce persoanele sensibile au fost sfătuite să rămână în locuinţe, a anunţat agenţia China Nouă, citată de AFP.
   
Un smog foarte dens învăluie Beijingul pentru a doua zi consecutiv şi ar urma să persiste până luni, potrivit centrului de supraveghere a mediului din capitala chineză.
   
Indicele calităţii aerului măsurat de autorităţi se ridica sâmbătă la 456 în Beijing. Aerul este considerat ca fiind în limite corespunzătoare dacă acest indice este mai mic de 100.
   
China, care are cel mai mare număr de oraşe poluate din lume, a început anul trecut să măsoare densitatea în aer a particulelor fine, cu un diametru de 2,5 microni, care sunt cele care pătrund cel mai adânc în plămâni.
   
Persoanele în vârstă şi cele care suferă de boli cardiovasculare şi respiratorii, precum şi copiii sunt sfătuiţi de autorităţi să evite să iasă din casă, transmite agenţia oficială.
   
Ceaţa acoperă zone întinse din ţară. În provincia orientală Shandong, 20 de autostrăzi au fost închise din cauza unei vizibilităţi reduse la cel puţin 50 de metri, în timp ce 63 de zboruri au fost anuilate sau au întârzieri în marele oraş portuar Qingdao (est), afectând 5.000 de pasageri.
   
Ediţia online a Cotidianului Poporului a anunţat la rândul său că cel mai ridicat indice al calităţii aerului măsurat, de 500, a crescut vineri în patru oraşe din provincia Hebei, care înconjoară Beijingul.
   
Este vorba despre Shijiazhuang, capitala acestei provincii, precum şi de Handan, Xingtai şi Hengshui.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close