Antena 3 CNN Externe Cine sunt pasagerii din submarinul dispărut în Oceanul Atlantic | Detalii despre cei cinci turiști care au plătit să vadă epava Titanicului

Cine sunt pasagerii din submarinul dispărut în Oceanul Atlantic | Detalii despre cei cinci turiști care au plătit să vadă epava Titanicului

Apar noi informații despre turiștii care se aflau la bordul submarinului dispărut luni în Oceanul Atlantic. Aceștia plătiseră pentru a vizita epava Titanicului.

Cine sunt pasagerii din submarinul dispărut în Oceanul Atlantic | Detalii despre cei cinci turiști care au plătit să vadă epava Titanicului
Sursa foto: Facebook/ Hamish Harding
de Mia Lungu    |    20 Iun 2023   •   09:08

Action Aviation, o companie de vânzări și operațiuni de aviație, a confirmat că președintele acesteia, omul de afaceri britanic Hamish Harding, a fost unul dintre turiștii aflați la bordul submarinului dispărut în Oceanul Atlantic.

Hamish Harding în vârstă de 59 de ani, a studiat științe naturale și inginerie chimică la Universitatea Cambridge și mai târziu și-a obținut licența de pilot de avion.

Miliardarul britanic deține recordul mondial Guinness pentru cea mai rapidă circumnavigare a Pământului și a fost unul dintre pasagerii care au ajuns în spațiu la bordul lui Jeff Bezos, New Shepard.

Citește și: Un submarin care ducea turiştii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic | Autorităţile sunt în alertă

Însuși Hamish Harding a spus pe profilul său de Facebook, într-o postare publicată cu o zi înainte de scufundare, că este „mândru” că face parte dintr-o echipă de „exploratori legendari”.

Printre aceștia, potrivit postării sale, și Paul Henry Nargeolet: pilot de submarin care de zeci de ani a studiat epava Titanicului.

Sky News a confirmat și prezența exploratorului. Potrivit publicației, directorul general al OceanGate Expeditions, Stockton Rush, se afla și el la bordul submarinului.

Tată și fiu, confirmați ca pasageri în submarinul dispărut

Un tată și un fiu, din Pakistan, se află la bordul submersibilului care transporta cinci persoane pentru a vedea epava Titanicului pe fundul Oceanului Atlantic de Nord, potrivit unui comunicat dat publicității marți de familie, realatează CNN

Declarația i-a numit pe Shahzada Dawood și pe fiul său, Sulaiman Dawood, ca fiind în "călătorie pentru a vizita rămășițele Titanicului în Oceanul Atlantic".

"De acum, contactul cu ambarcațiunea lor submersibilă a fost pierdută și există informații limitate disponibile", se arată în comunicatul familiei Dawood.

"Un efort de salvare care este condus în comun de mai multe agenții guvernamentale și companii este în desfășurare pentru a restabili contactul cu submersibilul și a-i aduce înapoi în siguranță."

"Suntem foarte recunoscători pentru îngrijorarea arătată de colegii și prietenii noștri și am dori să cerem tuturor să se roage pentru siguranța lor, acordând în același timp intimitatea familiei. Familia este bine îngrijită și se roagă lui Allah pentru întoarcerea în siguranță a membrilor familiei".

Shahzada Dawood este administrator al Institutului SETI din California, potrivit unei biografii publicate pe site-ul său. Potrivit biografiei, Dawood este vicepreședinte al Dawood Hercules Corporation, parte a Dawood Group.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close