Antena 3 CNN Externe Un submarin care ducea turiştii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic | Autorităţile sunt în alertă

Un submarin care ducea turiştii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic | Autorităţile sunt în alertă

Un submarin care ducea turiștii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic. Operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare

Un submarin care ducea turiştii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic | Autorităţile sunt în alertă
Sursa foto: GettyImages | Corriere.it
de Claudia Popovici    |    19 Iun 2023   •   17:30

Update 23:24. Cine erau pasagerii aflați la bordul submarinului dispărut în Oceanul Atlantic

Action Aviation, o companie de vânzări și operațiuni de aviație, a confirmat că președintele acesteia, omul de afaceri britanic Hamish Harding, a fost unul dintre turiștii aflați la bordul submarinului dispărut în Oceanul Atlantic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Hamish Harding în vârstă de 59 de ani, a studiat științe naturale și inginerie chimică la Universitatea Cambridge și mai târziu și-a obținut licența de pilot de avion, notează repubblica.it

Miliardarul britanic deține recordul mondial Guinness pentru cea mai rapidă circumnavigare a Pământului și a fost unul dintre pasagerii care au ajuns în spațiu la bordul lui Jeff Bezos, New Shepard.

Însuși Hamish Harding a spus pe profilul său de Facebook, într-o postare publicată cu o zi înainte de scufundare, că este „mândru” că face parte dintr-o echipă de „exploratori legendari”.

Printre aceștia, potrivit postării sale, și Paul Henry Nargeolet: pilot de submarin care de zeci de ani a studiat epava Titanicului.

Sky News a confirmat și prezența exploratorului, potrivit căruia directorul general al OceanGate Expeditions, Stockton Rush, se afla și el la bordul submarinului.

Update 19:11. Mai multe companii guvernamentale s-au alăturat misiunilor de căutare şi salvare a turiștilor care au dispărut cu submarinul în Oceanul Atlantic

Compania care operează submarinul dispărut în Oceanul Atlantic spune că „explorează și mobilizează toate opțiunile” pentru a aduce echipajul înapoi în siguranță.

„Întregul nostru accent este pe membrii echipajului din submersibil și pe familiile lor”, spune OceanGate într-o declarație, potrivit BBC

Acesta spune că a primit „asistență extinsă” de la „mai multe agenții guvernamentale și companii de mare adâncime” în eforturile sale de a restabili contactul cu submersibilul. „Lucrăm pentru recuperarea în siguranță a membrilor echipajului”.

Un submarin care ducea turiștii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic | Autorităţile sunt în alertă

Este alertă la Garda de Coastă din Boston, acolo unde au fost demarate operațiunile de căutare şi salvare a unor turişti care au dispărut în timpul unei expediții cu submarinul la epava Titanicului în Oceanul Atlantic, notează corriere.it.

Nu este clar câte persoane se aflau la bord în momentul în care submarinul a dispărut.

Celebra epavă a Titanicului se află la 3.800 de metri pe fundul Atlanticului, la aproximativ 600 km de coasta Newfoundland, Canada. Linia de pasageri a lovit un aisberg în călătoria sa inaugurală de la Southampton la New York în 1912.

Din cei 2.200 de pasageri și echipajul de la bord, peste 1.500 au murit. Din 1985, anul în care a fost descoperită epava, vizitele pe fundul mării cu submarine au fost de atunci frecvente.

 

×
Subiecte în articol: submarin oceanul Atlantic Titanic disparut
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close