Antena 3 CNN Externe Clădirea Parlamentului Africii de Sud, din nou în flăcări. Incendiul a reizbucnit după 36 de ore

Clădirea Parlamentului Africii de Sud, din nou în flăcări. Incendiul a reizbucnit după 36 de ore

La aproximativ 36 de ore de la incendiul inițial, clădirea Parlamentului din Africa de Sud a fost cuprinsă din nou de flăcări. Pompierii anunțaseră că focul fusese lichidat.

Clădirea Parlamentului Africii de Sud, din nou în flăcări. Incendiul a reizbucnit după 36 de ore
Sursa foto: Twitter/ AP Africa
de Cerasela Stafie    |    03 Ian 2022   •   21:39

Primul incident a avut loc duminică dimineața. În cadrul investigației, un bărbat a fost arestat și interogat de oamenii legii. 

Cu toate acestea, nu s-a transmis clar care ar fi implicarea individului, iar până în prezent nu se știe dacă incendiul a fost pus intenționat sau nu.

În după-amiaza zilei de luni, pompierii au fost mobilizați la fața locului din nou. Acoperișul clădirii a fost cuprins de flăcări, chiar dacă se anunțase că pericolul a trecut și sunt evaluate pagubele, scrie Mediafax.

Jermaine Carelse, purtătorul de cuvânt al Departamentului Pompierilor din Cape Town, a declarat că peste 30 de pompieri participă la operațiune.

În perioada sărbătorilor de iarnă, Parlamentul Africii de Sud, situat în centrul oraşului Cape Town, a fost închis. Din acest motiv nu au fost înregistrate victime.

În schimb, pagubele materiale sunt majore. "Clădirea este devastată", au anunțat autoritățile sud-africane. Complexul are o vechime de 130 de ani.

 

×
Subiecte în articol: Africa de Sud parlament incendiu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close