Antena 3 CNN Externe Clădirile prăbuşite şi camioanele cu ajutoare, ţintele hoţilor în Turcia | Zeci de suspecţi arestaţi în ultimele 24 de ore

Clădirile prăbuşite şi camioanele cu ajutoare, ţintele hoţilor în Turcia | Zeci de suspecţi arestaţi în ultimele 24 de ore

Cel puțin 98 de persoane au fost arestate în ultimele 24 de ore de către forțele de securitate turce pentru presupuse jafuri în clădirile avariate, jafuri sau fraudă asupra victimelor cutremurului devastator de săptămâna trecută, a anunțat agenția de știri turcă de stat Anadolu, citată de CNN.

de Alin Tarnovschi    |    12 Feb 2023   •   08:11

Potrivit unor surse de securitate, care au dorit să-și păstreze anonimatul "din cauza restricțiilor impuse presei", au fost efectuate investigații asupra a cel puțin 42 de suspecți în provincia Hatay, în sudul Turciei, pentru acuzații de jefuire a clădirilor avariate, potrivit Anadolu.

Cel puțin 40 de suspecți au fost arestați, iar echipele de securitate au confiscat șase pistoale, trei puști, bijuterii, carduri bancare, 11.000 de dolari și 70.000 de lire turcești (aproximativ 3.700 de dolari) în numerar, a relatat televiziunea de stat citând sursele.

Alte două persoane au fost arestate, de asemenea, după ce s-au dat drept lucrători umanitari și ar fi încercat să jefuiască șase camioane încărcate cu alimente pentru victimele cutremurului din provincia Hatay, a precizat agenția.

De asemenea, cel puțin șase persoane au fost arestate la Istanbul pentru că ar fi înșelat prin telefon o victimă a cutremurului din sudul Gaziantep.

Citeşte şi: Un bărbat anonim a intrat într-o ambasadă a Turcia din SUA şi a donat 30 de milioane de dolari pentru victimele cutremurelor

În alte părți ale țării, zeci de alți suspecți au fost arestați pentru presupuse jafuri și furturi în zonele afectate de cutremur..

Suspecții au fost arestați în cel puțin opt provincii, inclusiv Kahramanmaras, Hatay, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Adana, Gaziantep și Sanliurfa.

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close