Antena 3 CNN Externe COD ROŞU de ninsoare în Serbia. Europa cedează sub puterea zăpezii şi a gerului

COD ROŞU de ninsoare în Serbia. Europa cedează sub puterea zăpezii şi a gerului

COD ROŞU de ninsoare în Serbia. Europa cedează sub puterea zăpezii şi a gerului
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Feb 2012   •   07:38

Vremea rea creează tot mai multe probleme şi în Europa. În Kosovo, 7 persoane au murit în urma unei avalanşe, iar în Serbia e cod roşu de ninsori abundente.În sudul Rusiei, temperaturile au ajuns chiar şi la minus 40 de grade, vreme neobişnuit de rece pentru această regiune.

În Serbia e cod roşu de ninsori abundente. Stratul de zăpadă a depăşit, pe alocuri, 70 de centimetri şi mai multe drumuri naţionale din ţara vecină sunt blocate.

Nici în Kosovo lucrurile nu stau mai bine. 7 persoane au murit şi 3 sunt date dispărute în urma unei avalanşe care s-a produs azi-noapte, în sudul ţării. O fetiţă de 5 ani a fost găsită de echipele de salvare după ce fusese iniţial înghiţită de zăpadă.

Muntenegrenii sunt obligaţi de autorităţi să ajute la operaţiunile de deszăpezire. Asta după ce guvernul a decretat stare de urgenţă pe tot teritoriul din cauza intemperiilor.

Ninge şi în Polonia, unde bilanţul morţilor a ajuns la 82 de persoane.


Nici Ucraina nu este ocolită de vremea rea. Capitala Kiev a fost acoperită de un strat gros de zăpadă, iar autorităţile par să nu mai facă faţă. Localnicii din zonele montane fac faţă cu greu gerului şi se încălzesc cum pot. Între timp, meteorologii avertizează că un nou val de frig se va abate asupra ţării.

Temperaturile au scăzut atât de mult încât le creează probleme chiar şi ruşilor. Marea Azov a îngheţat bocnă, şi mai multe nave au rămas blocate între sloiuri.

Iarna îşi face de cap în Italia, unde ninge încontinuu de aproape zece zile. Mai multe sate sunt izolate din cauza troienelor, care au ajuns şi la 4 metri înălţime. În zonele montane, trenurile nu mai circulă deloc, iar localnicii spun că nu mai au forţă să se lupte cu troienele.

În Belgia e atât de frig încât apa clocotită îngheaţă imediat ce ia contact cu aerul de afară. Experimentul a fost făcut de un localnic.

×
Subiecte în articol: zapada ninsoare ger Serbia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close