Antena 3 CNN Externe Cea mai valoroasă colecție privată de bijuterii din lume, expusă la Londra. Suma estimată pentru licitație

Cea mai valoroasă colecție privată de bijuterii din lume, expusă la Londra. Suma estimată pentru licitație

O colecție impresionantă de bijuterii, formată din peste 700 de piese, poate fi admirată la Londra, înainte de a fi vândută la licitație.

Cea mai valoroasă colecție privată de bijuterii din lume, expusă la Londra. Suma estimată pentru licitație
Sursa foto: Captura video
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Apr 2023   •   20:49

Cele peste 700 de articole, care i-au aparținut colecționarului austriac Heidi Horten, vor putea fi admirate la Londra, înainte ca acestea să fie vândute la licitația de caritate, estimată la 120 de milioane de lire sterline.

Bijuteriile sunt purtate într-un turneu mondial, care are loc la New York, Singapore, Taipei şi Londra, licitația urmând să aibă loc la casa Christie's, din Geneva.

Unele dintre piesele de top vor fi expuse publicului, de sâmbătă până miercuri, în sala de licitaţii St James' din centrul Londrei.

Colecţia include un inel Cartier, din aur alb şi diamant, încrustat cu Sunrise Ruby, cea mai valoroasă piatră preţioasă fără diamant din lume, pe care Horten a cumpărat-o cu 30,4 milioane de dolari, în urmă cu opt ani.

Citește și: Un cioban de 63 de ani a mers patru zile pe jos ca să ajungă acasă. "Nu am bani de bilet și vreau să ajung la familia mea"

De asemenea, sunt scoase la licitaţie Briolette of India, un diamant incolor de 90,38 carate, tăiat de bijutierul Harry Winston, dar şi un colier de perle naturale cu trei fire, cu o închizătoare de diamant roz de 11 carate, prețul estimat pentru vânzare fiind  între 7 şi 10 milioane de dolari.

Organizatorii licitației speră ca suma obținută să ajungă la peste 150 de milioane de dolari, fiind vorba, în acest caz, despre cele mai valoroase bijuterii vândute vreodată.

Rahul Kadakia, şeful internaţional de bijuterii Christie, a descris comorile lui Horten drept "colecţia unei vieţi”.

"De la Bulgari la Van Cleef & Arpels, de la o mică piesă de memorie personală la Briolette din India, acesta este visul unui colecţionar”, a spus el, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Londra bijuterii
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close