Antena 3 CNN Externe Colorado şi Washington sunt primele state americane care vor legaliza marijuana

Colorado şi Washington sunt primele state americane care vor legaliza marijuana

Colorado şi Washington sunt primele state americane care vor legaliza marijuana
07 Noi 2012   •   12:37

Statele americane Colorado şi Washington sunt primele care vor legaliza posesia şi consumul de marijuana în scopuri recreative, după ce electoratul a votat această măsură.

"Credem că voturile din Colorado au decis o abordare mai sensibilă pe această temă", spune Mason Tvert, liderul mişcării care este în favoarea legalizării marijuanei. Două posturi TV din Denver au confirmat deja opţiunea electoratului.

În Colorado, dar şi în alte state americane, marijuana este legală, dacă aceasta este folosită în scopuri medicale

Cei care au votat în Oregon, au trebuit de asemenea să răspundă dacă sunt de acord cu legalizarea marijuanei, dar rezultatul chestinoarului de marţi nu este pentru moment clarificat.

Cei care susţin aceste măsuri spun că "legalizarea ierbii" ar scădea semnificativ puterea cartelurilor de droguri şi ar creşte venituri substanţiale la buget, provenite din taxele de comercializare.
Cei care se opun acestei iniţiative spun că este o măsură ridicolă, care ar atrage traficanţi din alte state şi s-ar încuraja astfel consumul în rândul tinerilor.

Noua lege din Colorado va permite persoanelor, care au împlinit 21 de ani, să cumpere maxim 28 de grame de marijuana, din magazine speciale. Adulţilor din acest stat li se va permite să crească maxim şase plante în propriile locuinţe.

Statul Washington va pune la punct o licenţiere a cultivatorilor, procesatorilor şi magazinelor de marijuana, iar condiţiile de consum sunt aceleaşi cu cele din Colorado.

Guvernul Federal al SUA nu a fost niciodată de acord cu legalizarea stupefiantelor la nivel de stat.
Procurorul General, Eric Holder, a spus în repetate rânduri, că Departamentul de Justiţie american va "pedepsi viguros" persoanele care posedă, fabrică sau distribuie marijuana în scopuri recreative, chiar dacă acestea vor fi permise în unele state de pe teritoriul american.

×
Subiecte în articol: Washington marijuana
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close