Antena 3 CNN Externe Columbia va construi noi baze militare la graniţa cu Venezuela

Columbia va construi noi baze militare la graniţa cu Venezuela

Columbia va construi noi baze militare la graniţa cu Venezuela
Sursa foto: armata
21 Dec 2009   •   01:59


Columbia a anunţat că va construi o nouă bază militară la graniţa cu Venezuela, o iniţiativă ce va tensiona şi mai mult relaţiile cu liderul Venezuelei, Hugo Chavez.
Ministrul Apărării, Gabriel Silva, a precizat că aceasta va fi localizată pe peninsula Guajira, lângă oraşul Nazaret, şi va găzdui 1000 de soldaţi. De asemenea, două batalioane aeriene vor activa în alte zone de graniţă.
"Este un punct strategic din punct de vedere al apărării," arăta Silva .
Unitatea, care costă 1,5 milioane de dolari, va avea şi o unitate medicală pentru poporul Wayuu, care trăieşte în zonă.
De asemenea, comandantul armatei, generalul Oscar Gonzalez, a mai anunţat că au fost activate şase batalioane aeriene, din care două la graniţa cu Venezuela.
Tensiunile dintre Venezuela şi Columbia au luat amploare după ce Bogota a permis trupelor americane să folosească baze militare columbiene în războiul contra traficului de droguri.
Venezuela a suspendat relaţiile diplomatice pe 28 iulie, ca urmare a acestui acord.
Venezuela are o graniţă comună de 2000 kilometri cu Columbia, iar în noiembrie, Chavez cerea compatrioţilor să se pregătească de război cu Columbia, în timp ce la sfârştiul săptămânii trecute, ministrul Apărării aprecia că ?pentru prima dată în decenii, ministerul trebuie să studieze cum să se pregătească pentru a face faţă unei ameninţări externe."
Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close