x close

Comerţul londonez învaţă limba română. Negustorii din Regat se bucură de ridicarea restricţiilor de muncă pentru români

de S.T.    |    30 Dec 2013   •   10:00
Comerţul londonez învaţă limba română. Negustorii din Regat se bucură de ridicarea restricţiilor de muncă pentru români 534

Isteria provocată de o aşa-zisă invazie a românilor ia amploare în Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât ne apropiem de 1 ianuarie, zi în care vor fi ridicate restricţiile de muncă.

În timp ce presa şi politicienii de la Londra se tem de venirea imigranţilor, comercianţii britanici, dimpotrivă, se bucură. Pentru ei, înseamnă mai mulţi clienţi.

Tesco, unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din Regat, a înfiinţat standuri cu produse exclusiv româneşti. Preţurile sunt mai mari, dar gustul e ca acasă.

În estul Londrei, un astfel de magazin e cât se poate de binevenit.

Comerţul londonez învaţă, încet şi limba română. Tot mai multe magazine româneşti apar în peisaj. Pe Oakleigh Avenue, la colţ de stradă, o cofetărie atrage privirile românilor cu prăjiturile delicioase din vitrină sau cu pateurile proaspăt scoase din cuptor.

Românii sunt prezenţi chiar şi în comerţul pe Internet al britanicilor. Magazinul online Albinuţa face vânzare bună de sărbători.

Citeşte mai multe despre:

Marea Britanie regat imigranti
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati