Antena 3 CNN Externe Compania care își obligă angajații să ștergă aplicația Tik Tok de pe telefonul personal. Cum s-a luat această decizie

Compania care își obligă angajații să ștergă aplicația Tik Tok de pe telefonul personal. Cum s-a luat această decizie

Amazon le impune angajațiilor să își ștergă de pe telefonul mobil personal aplicația Tik Tok. Compania își justifică decizia prin „ricurile de securitate” asociate cu aplicația chineză.

Compania care își obligă angajații să ștergă aplicația Tik Tok de pe telefonul personal. Cum s-a luat această decizie
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    11 Iul 2020   •   06:30

Amazon le-a spus tuturor angajaților să își stegă aplicația până pe 10 iulie sau își vor pierde accesul la emailul de muncă: „Dacă ai aplicația Tik Tok pe telefonul mobil trebuie să o ștergi până pe 10 iunie pentru a îți păstra accesul la emailul de muncă de pe mobil”.

Amazon menționat totuși că aplicația va putea fi flosită de pe laptopul de muncă al companiei.

Decizia vine în urma unui semnal de alarmă tras de autoritățiile americane 

Decizia companiei Amazon vine în urma declarațiilor secretarului de stat american Mike Pompeo, care a susținut că administrația de la Washington pregătește o serie de măsuri împotriva mai multor companii chineze. Vizate sunt aplicațiile de social media folosite de milioane de americani, inclusiv Tik Tok. Autoritățiile americane cred că acestea sunt folosite pentru a spiona populația, iar informațiile ar putea fi transmise Guvernului chinez

„Lucrăm la această problemă de foarte mult timp. Cu privire la aplicațiile chinezești de pe telefoanele mobile, vă asigur că SUA va reuși și cu să învingă această problemă”, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo.  

AplicațiaTik Tok, interzisă și în India

În India, Tik Tok a fost deja interzis, alături de peste 50 de alte aplicații deținute de firme chineze. A fost o lovitură majoră pentru Tik Tok, mai ales că și alte state precum Australia iau în considerare măsuri asemănătoare. Nu este pentru prima oară când aplicația a fost interzisă în India. Anul trecut, au cerut companiilor Google și Apple să scoată aplicația de pe magazinele online.

×
Subiecte în articol: Amazon interzis
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close