Antena 3 CNN Externe Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de persoane în Ungaria, în semn de protest față de guvernul Orban

Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de persoane în Ungaria, în semn de protest față de guvernul Orban

Comunitatea LGBT din Ungaria se pregăteşte să sfideze campaniei împotriva mişcării iniţiată de guvernul extremist de la Budapesta. Liderii activiști organizează o parada cu zeci de mii de persoane, conform surselor Mediafax.

Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de persoane în Ungaria, în semn de protest față de guvernul Orban
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    23 Iul 2021   •   20:15

Johanna Majercsik, unul dintre organizatorii paradei de la Budapesta a spus că se aşteaptă să vadă cu mult mai mulţi participanţi faţă de cele aproximativ 20.000 de persoane care au participat la ultimul marş ce a avut loc în urmă cu doi ani.  

„Există o imensă indignare în societate cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, a spus Johanna Majercsik.  O lege anunţată de primierul Viktor Orban, care a fost contestată de comunitatea LGBT, interzice utilizarea materialelor care "promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen" în şcoli, aparent ca o măsură de prevenire a abuzului asupra copiilor.

Legea a determinat 17 state membre, printre care Franţa, Germania, Olanda, Italia şi Belgia, să le scrie liderilor UE Charles Michel şi Ursula von der Leyen şi secretarului general al ONU Antonio Guterres despre necesitatea de a susţine valorile europene. 

Din cauza legi, premierul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, a susţinut că „Ungaria nu mai are ce să caute în Uniunea Europeană”.

Spre deosebire de Polonia, retorica anti-LGBT nu a fost anterior o parte importantă a platformei partidului Fidesz, condusă de Orban, campania sa din ultimii cinci ani s-a concentrat în principal pe opoziţia faţă de migraţie."

Are nevoie de un nou inamic, nu cred că există niciun alt guvern în Europa, nici măcar în Polonia, care să incite oamenii la ură la fel de deschis cum face acest guvern", a spus Máté Dániel Szabó, de la Uniunea Maghiară Libertăţi Civile.

Miercuri, Orban a dublat la legislaţie, anunţând un referendum care ar pune cinci întrebări principale dacă maghiarii vor ca copiii lor să fie „protejaţi” de conţinutul LGBT.

×
Subiecte în articol: LGBT Ungaria
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close