x close

Concedieri în masă în Africa de Sud: Compania minieră Amplats a dat afară 12.000 de angajaţi care au participat la greve ilegale

de S.T.    |    05 Oct 2012   •   19:59
Concedieri în masă în Africa de Sud: Compania minieră Amplats a dat afară 12.000 de angajaţi care au participat la greve ilegale 534

Compania minieră sud-africană Anglo American Platinum (Amplats), cel mai mare producător de platină din lume, a concediat vineri 12.000 de angajaţi participanţi la o grevă ilegală care durează de trei săptămâni, potrivit presei internaţionale, informează Mediafax.

După două luni de greve care au degenerat în proteste violente şi s-au soldat cu 48 de decese, mişcările muncitorilor din minerit au început să se răspândească spre alte sectoare ale economiei Africii de Sud, cea mai mare din Africa.

Grupul petrolier Shell a anunţat vineri că nu mai poate onora contractele de livrare de carburanţi în zona Johannesburg din cauza unei greve a camionagiilor, care durează de două săptămâni, potrivit agenţiei Reuters.

În noaptea de joi spre vineri, protestele violente ale greviştilor au fost marcate de un nou deces, poliţia împuşcând un miner.

Potrivit Associated Press, preluată de Washington Post, liderul sindical de la Amplats a declarat că 12.000 de mineri au fost anunţaţi prin email sau SMS că au fost concediaţi din cauza participării la greva neautorizată.

Contactaţi de AP, reprezentanţii companiei au refuzat pentru moment să comenteze informaţiile, pregătind un comunicat de presă.

Aproximativ 20.000 de angajaţi ai Amplats sunt în grevă generală încă din 12 septembrie, revendicând majorări salariale.

Africa de Sud produce 75% din necesarul mondial de platină.

Citeşte mai multe despre:

Africa de Sud angajati proteste
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati