Antena 3 CNN Externe Conferinţa internaţională care va decide soarta Siriei ar putea avea loc în iulie

Conferinţa internaţională care va decide soarta Siriei ar putea avea loc în iulie

Conferinţa internaţională care va decide soarta Siriei ar putea avea loc în iulie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
02 Iun 2013   •   13:22
Conferinţa de pace Geneva-2, "o reuniune de ultimă şansă", ar putea avea loc în iulie, anunţă ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, citat de AFP, conform Mediafax.
"În opinia mea, reuniunea Geneva-2 este ultima şansă. Îmi doresc să fie organizată, cred că ar putea avea loc în iulie", a spus Fabius.
"Opoziţia siriană trebuie să îşi desemneze reprezentanţii, va dura ceva timp", a adăugat Fabius.
Conferinţa de pace Geneva-2, propusă de Washington şi de Moscova pentru iniţierea negocierilor între regim şi opoziţie, era programată iniţial în iunie. Însă opoziţia siriană nu a anunţat încă dacă va participa şi nu a stabilit o listă de reprezentanţi. La rândul său, Siria şi-a dat acordul de principiu, iar preşedintele Bashar al-Assad şi-a exprimat intenţia de a rămâne la putere până la alegerile din 2014, în care ar putea candida.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele militare ale opoziţiei. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimăsrilor, de aproximativ 95.000 de morţi.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close