Antena 3 CNN Externe Conflict TURCIA-SIRIA. Artileria turcă ripostează la obuzul sirian căzut în satul Akçakale

Conflict TURCIA-SIRIA. Artileria turcă ripostează la obuzul sirian căzut în satul Akçakale

Conflict TURCIA-SIRIA. Artileria turcă ripostează la obuzul sirian căzut în satul Akçakale
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de S.T.    |    07 Oct 2012   •   16:50
UPDATE 17:30- Armata turcă a răspuns cu cel puţin 6 focuri de artilerie la obuzul lansat din Siria care a căzut, duminică, în satul Akçakale, din sud-estul Turciei.

Nu au fost raportat victime până la acest moment, informează AP.

"Slavă Domnului că nu au fost victime. Artileria (turcă) a răspuns imediat la tirurile venite din Siria", a subliniat Abdülhakim Ayhan, primarul satului Akçakale, pentru agenţia de presă semioficială Anatolia.

Un obuz lansat din Siria a căzut, duminică, în satul Akçakale, din sud-estul Turciei, unde cinci civili au fost ucişi miercuri de tirurile siriene care au determinat o ripostă a armatei turce, au anunţat posturile de televiziune din Turcia, citate de AFP.

Obuzul a căzut în grădina unei clădiri publice, care fusese evacuată anterior de autorităţi, potrivit postului de ştiri NTV.

Artileria turcă, mobilizată în această zonă ar urma să răspundă la aceste tiruri deoarece, de la incidentul de miercuri, această ripostează la fiecare tir sirian care atinge teritoriul turc.

Relaţiile între Damasc şi Ankara, marcate prin tensiuni de la începutul revoltei din Siria în martie 2011, au cunoscut recent o escaladare bruscă.

Incidentul de la Akçakale, situat în provincia Sanliurfa, este cel mai grav produs între Damasc şi Ankara de la doborârea unui avion de luptă turc de către apărarea antiaeriană siriană în iunie.

CRONOLOGIA DATELOR CHEIE ÎN CONFLICTUL TURCO-SIRIAN

Guvernul turc a obţinut, joi, aprobarea Parlamentului de a continua operaţiunile militare împotriva Siriei, dacă va fi necesar.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat ferm, joi, tirurile armatei siriene împotriva Turciei şi le-a cerut celor două ţări vecine să dea dovadă de reţinere.

Citeşte şi:

Mesajul OFICIAL al României privind conflictul turco-sirian. Care este poziţia ţării noastre

×
Subiecte în articol: turcia Damasc Ankara
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close