Antena 3 CNN Externe Congresul SUA: Spionajul chinez este cel mai agresiv în SUA

Congresul SUA: Spionajul chinez este cel mai agresiv în SUA

Congresul SUA: Spionajul chinez este cel mai agresiv în  SUA
Sursa foto: spion chinez
20 Noi 2009   •   17:10

Un organism de consiliere al Congresului american a dezvăluit că spioni chinezi au furat secrete americane pentru a fi folosite la construirea economiei şi armatei Beijingului .

Comisia de Analiză a economiei şi securităţii sino-chineză a mai arătat în raportul său anual că Beijing dezvoltă forţe maritime ce ar putea împiedica armata americană să ajungă în regiune dacă izbucneşte un război între China şi Taiwan.
Raportul vine imediat după vizita preşedintelui american în China, unde a avut convorbiri cu omologul chinez Hu Jintao. Comisia tinde să adopte o poziţie mai dură faţă de China decât Obama sau predecesorul său, George W. Bush.
Actualul lider american doreşte să dezvolte relaţiile cu statul chinez, de care SUA are nevoie pentru a rezolva unele dintre cele mai grele crize, printre care programele nucleare nord-coreean şi iranian, redresarea economică sau schimbarea climatică.

Comisia, creată de Congres în 2000 pentru a consilia, ancheta şi raporta în legătură cu relaţiile sino-americane, sublinia că oficialii SUA cred că spionajul chinez ?creşte în dimensiuni, intensitate şi gradul de sofisticare."
"China este cea mai agresivă ţară care face spionaj contra SUA," se arată în raport.
Wang Baodong, purtător de cuvânt al ambasadei Chinei la Washington, a numit acuzaţiile de spionaj ca "fără bază şi iresponsabile ." Iar referitor la dezvoltarea marinei, a menţionat că este "fantezie a Războiului Rece."
Wang a acuzat că raportul reciclează acuzaţii vechi şi nedovedite.
Raportul subliniază că China este la baza creşterii atacurilor asupra reţelelor IT din SUA în 2009.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atac cu rachete, lansat de teroriștii Hamas asupra Tel Avivului
x close