Antena 3 Externe "Copiii mi-au alunecat din mâini", povesteşte tatăl băieţelului care a murit înecat în Turcia

"Copiii mi-au alunecat din mâini", povesteşte tatăl băieţelului care a murit înecat în Turcia

de S.T.    |    03 Sep 2015   •   19:28
"Copiii mi-au alunecat din mâini", povesteşte tatăl băieţelului care a murit înecat în Turcia
CRIZA IMIGRANŢILOR. Tatăl copilului sirian de trei ani care s-a înecat în timpul unui naufragiu în largul Turciei, al cărui trup neînsuflețit a fost imortalizat în fotografii care au îngrozit întreaga lume, a povestit joi că fiii lui i-au "alunecat din mâini" în timp ce ambarcaţiunea care îi transporta în Grecia s-a răsturnat, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Aveam veste de salvare, dar barca s-a răsturnat brusc pentru că oamenii s-au ridicat. Ţineam mâna soţiei mele. Dar copiii mi-au alunecat din mâini", a povestit Abdallah Shenu pentru agenţia de presă Dogan.Doisprezece refugiaţi sirieni care încercau să ajungă pe insula grecească Kos, poartă de intrare în Uniunea Europeană, au murit în noaptea de marţi spre miercuri în largul staţiunii balneare turce Bodrum.

Printre ei se afla şi Aylan, în vârstă de trei ani, al cărui trup neînsufleţit dus de valuri pe plajă a fost imortalizat în fotografii difuzate intens de reţelele sociale şi de presă. Imaginile au provocat un val de emoţie şi de indignare în lumea întreagă.

Fratele lui, Ghaleb, în vârstă de cinci ani, şi mama lor, Rihanna, de 27 de ani, s-au înecat şi ei în naufragiu.

"Era întuneric și toată lumea striga. De aceea soţia şi copiii mei nu au putut să-mi audă vocea. Am încercat să înot până pe coastă orientându-mă după lumini, dar nu mi-am putut găsi soţia şi copiii când am ajuns pe mal", a explicat bărbatul. "Am mers la spital şi acolo am aflat vestea", a adăugat el.

Citeşte şi:

Valls: Fotografia cu băieţelul sirian găsit înecat arată că "este urgent să se acţioneze"

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close