x close

Coreea de Nord ameninţă că se va răzbuna pe SUA după noile sancțiuni: „Washingtonul va plăti pentru crima sa de o mie de ori”

de S.T.    |    07 Aug 2017   •   12:40
Coreea de Nord ameninţă că se va răzbuna pe SUA după noile sancțiuni: „Washingtonul va plăti pentru crima sa de o mie de ori” 534 Foto: Agerpres/EPA

Coreea de Nord a condamnat luni noile sancţiuni impuse de Naţiunile Unite, declarând că nu va negocia în legătură cu programele sale nucleare şi balistice atât timp cât se află sub ameninţarea Statelor Unite, relatează AFP.

Sancţiunile adoptate sâmbătă de Consiliul de Securitate al ONU constituie „o încălcare violentă a suveranităţii noastre”, a afirmat Phenianul într-un comunicat publicat de agenţia oficială de ştiri KCNA.

„Nu ne vom pune (programul) de descurajare nucleară pe masa negocierilor” atât timp cât Coreea de Nord este ameninţată de Washington, se arată în comunicat.

Phenianul „nu se va retrage dintr-un singur pas din programul său de consolidare a puterii nucleare”.

Phenianul a ameninţat Washingtonul, artizan al ultimelor sancţiuni, că va „plăti pentru crima sa (...) de o mie de ori”.

Dacă Statele Unite cred că sunt în siguranţă peste oceanul care ne desparte, ele se înşeală amarnic”, a adăugat Coreea de Nord.

Ţările „care au colaborat cu Statele Unite” pentru a sprijini rezoluţia trebuie de asemenea trase la răspundere, a mai spus Phenianul în comunicat

Sursă: Agerpres
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati