Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord amenință iarăși SUA. "Așteptările voastre vor aduce dezamăgire"

Coreea de Nord amenință iarăși SUA. "Așteptările voastre vor aduce dezamăgire"

Un oficial nord-coreean de vârf a avertizat marți Statele Unite să nu interpreteze greșit comentariile liderului statului comunist.

Coreea de Nord amenință iarăși SUA. "Așteptările voastre vor aduce dezamăgire"
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    22 Iun 2021   •   14:47

Oficialul a transmis că acest lucru se va concluziona într-o dezamăgire, întrucât un trimis american care intenționează să restabilească discuțiile cu Nordul, este pe cale să se întâlnească cu președintele Coreei de Sud.

Kim Yo Jong, un înalt oficial al partidului de guvernământ din Coreea de Nord și sora liderului Kim Jong Un, a publicat o declarație în mass-media de stat în care se spune că Statele Unite par să interpreteze semnalele din Coreea de Nord în „mod greșit”.

Ea îi răspundea consilierului american pentru securitate națională, Jake Sullivan, care, duminică, a spus că a văzut ca un „semnal interesant” discursul recent al lui Kim Jong Un privind pregătirea atât pentru confruntare, cât și pentru diplomație cu Statele Unite.

"Se pare că SUA ar putea interpreta situația în așa fel încât să caute un confort pentru ei înșiși", a spus ea în declarația citată de Reuters.

„Așteptările, pe care au ales să le proiecteze într-un mod greșit, îi vor determina să plonjeze într-o dezamăgire mai mare”, a continuat aceasta.

Programul de armament nuclear al Coreei de Nord a fost o problemă aparent de nerezolvat pentru Statele Unite de ani de zile.

Administrația președintelui Joe Biden a efectuat o revizuire a politicii față de Coreea de Nord, care are drept obiectiv găsirea unei modalități „calibrate și practice” care i-ar putea determina pe aceștia să renunțe la armele nucleare.

×
Subiecte în articol: Kim Jong un SUA
Parteneri
Cod portocaliu de ninsori și viscol
x close