Antena 3 CNN Externe Crăciun la Bethleem. Mii de turişti petrec sărbătorile în locul naşterii Mântuitorului

Crăciun la Bethleem. Mii de turişti petrec sărbătorile în locul naşterii Mântuitorului

Crăciun la Bethleem. Mii de turişti petrec sărbătorile în locul naşterii Mântuitorului
Sursa foto: Bethleem
25 Dec 2009   •   19:21

Ca în fiecare an, zeci de mii de pelerini creştini din toată lumea sărbătoresc Crăciunul la Bethleem, oraşul unde, potrivit Noului Testament, a venit pe lume Iisus Christos. Dar numai câteva sute de credincioşi au avut bucuria să asiste la liturghia celebrată în bazilica Naşterii Mântuitorului. Lăcaşul are o însemnătate deosebită pentru toţi creştinii, deoarece este ridicat chiar pe locul în care s-a născut Christos.

Liturghia de la miezul nopţii de Crăciun a fost condusă, după tradiţie, de patriarhul catolic al Ierusalimului, Fuad Twal. În semn de respect faţă de palestinienii creştini, la ceremonie au asistat conducătorii Autorităţii Palestiniene - preşedintele Mahmud Abbas şi premierul Salam Fayyad.

În predica sa, patriarhul i-a numit pe israelieni şi palestinieni "fraţi care se privesc unii pe ceilalţi ca duşmani". El i-a chemat să redea Ţării Sfinte libertatea, reconcilierea, pacea şi securitatea. Înaltul prelat a rostit, de asemenea, urări de Crăciun în mai multe limbi străine.

La fel ca anul trecut, 300 de creştini din Gaza au primit aprobarea Israelului pentru a petrece zilele de Crăciun în Cisiordania. Palestinienii creştini, care erau cândva majoritari la Bethleem, nu mai reprezintă astăzi decât 20% din populaţia locală. În pofida restricţiilor impuse de conflict, oraşul Naşterii Mântuitorului a fost vizitat anul acesta de 1.600.000 de turişti străini. Cei mai mulţi şi-au petrecut, însă, nopţile în hotelurile din Israel.

Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close